Како да замените позадина во Фотошоп

Kako da zamenite pozadina od slika so Fotosop, Како да замените позадина од слика со Фотошоп

Сигурно безброј пати ви се случило одредена слика од вас да ви се допаѓа, но позадината е ужасна па не можете да ја искористите сликата…Не грижете се, имаме решение за вас. Со оваа техника во Фотошоп, можете да ја одстраните позадината од вашата слика и да додадете нешто што ви се допаѓа…

Овој процес е составен од неколку чекори, најпрвин треба да го исечете објектот кој сакате да го зачувате/изолирате. Овој чекор се работи со алатката “Magic Wand” но, доколку проектот е покомплексен, тогаш ја препорачуваме алатката “Pen Tool” Доколку се немате запознаено со алатката “Pen Tool” погледнете го овој туторијал.

 

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

БЕСПЛАТНО

Со секое нарачување на нова Веб Страница нудиме БЕСПЛАТЕН хостинг план и домен. Промоцијата трае до крајот на јануари 2021 година.