Веб Дизајн – Изработка на Веб Страници / Веб сајтови

Sovremeni Veb Stranici, Современи Веб Страници

Професионална и модерна, SEO оптимизирана веб-страница е докажано дека ќе ја зголеми вашата заработувачка.

Вашиот веб-сајт е веројатно вашата најважна маркетинг алатка која загарантирано ќе го зајакне вашиот бизнис и ќе го подигне на едно наредно ниво. Размислете на овој начин:

 • 93% од онлајн соработките започнуваат преку пребарување.
 • 63% од клиентите првенствено ја пребаруваат веб-страницата на вашата компанија, пред да започнат да соработуваат со вас на било кој начин.
 • 48% од луѓето велат дека дизајнот и брзината на веб-страница се број еден фактор кога станува збор за кредибилитетот на одреден бизнис.

Во денешниот, современ и деловен свет, секоја компанија има потреба од квалитетна Веб Страница – таа всушност претставува ваш виртуелен продажен претставник кој работи 24 часа на ден, седум дена во неделата. Доколку вашата веб-страница не е респонзивна за на мобилни уреди, изгледа застарено, не ги претвора посетителите во клиенти, или едноставно не ви се допаѓа, потребен ви е професионален Веб-Сајт  кој ќе ги претвори сите ваши посетители во клиенти.

 

Креираме Веб страници за сечиј вкус

Ние Веб страниците ги градиме од нула. Не користиме готови темплејти или теми. Ги креираме целосно според вашиот вкус. Имаме решение за сите типови на бизнис, од микро бизниси па се до огромни компании.

 

Мобилни респонзивни Веб страници

Околу 90% од корисниците на интернет, пребаруваат на мобилен уред. Дали вашата веб страница е респонзивна на мобилни уреди, таблети итн? Ние дизајнираме Веб страници кои се целосно респонзивни за на мобилни уреди и вашите клиенти ќе бидат задоволни бидејќи од каде и да ја прегледаат вашата веб страница, таа ќе изгледа одлично.

 

Нема скриени трошоци или пак клаузули за сопственост

Некои компании од оваа област всушност ве залажуваат да подпишете договор за одржување на вашата Веб страница. Доколку после некое време, сакате да престанат со одржување на веб страницата, според договорот или можат да ја задржат вашата веб страница, или ќе ви побараат дополнителни средства за да си ја одкупите вашата веб страница. Кај нас, вашата веб страница е во 100% ваша сопственост.

 

SEO оптимизација – Бидете пред вашите конкуренти

Вашиот веб-сајт треба да биде видлив – Кога ќе кажеме видлив, мислиме за веб пребарувачите како Google. Над 90% од онлајн соработките започнуваат преку пребарување, така што вашата веб-страница треба да биде SEO оптимизирана според најновите тактики и стратегии.

Кога корисниците ќе пребараат некој клучен збор кој го содржи вашата веб страница, вие ќе се појавите во првите 3 места на резултатите од пребарувањето. Кога станува збор за SEO оптимзација, морате да разберете дека ова е една од клучните работи преку кој вашиот бизнис ќе генерира клиенти, постојано и постојано.

 

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

 

Безбедна Веб Страница

Вашата веб-страница мора да биде безбедна. Доколку на вашата веб страница треба да се внесат лични и осетливи податоци, тогаш вашата веб страница мора да поседува валиден SSL сертификат и дополнителни безбедносни заштити. Доколку вашата веб страница е правилно заштитена, тогаш Google ќе го забележи тоа и ќе ви помогне подобро да се рангирате на резултатите од пребарувањето.

 

Брзина

Вашата Веб Страница потребно е да биде брза – Вашите посетители имаат трпение да чекаат одприлика 4 секунди за да се вчита страницата. Доколку чекањето трае повеќе од тоа, 40% од нив ќе си заминат и ќе отидат на друга веб-страница. Нашите веб страници се одлично оптимизирани и ги складираме на “Lite Speed” сервери кои се неверојатно брзи.

 

Зошто компаниите се презадоволни од нашите Веб Дизајн услуги?

На пазарот има навистина многу компании кога станува збор за Веб Дизајн, па зошто би не одбрале нас? Ние ја разбираме суштинската потреба од квалитетна Веб Страница. Ние знаеме успешно да искомбинираме повеќе работи и на тој начин ние всушност нудиме целосен пакет.

Една успешна веб страница потребно е да има неверојатен модерен изглед, одлична брзина, супер SEO оптимизација, респонзивен дизајн и различни функционалности кои ќе работат беспрекорно.  Нашата компанија всушност нуди и дополнителни услуги кои го дополнуваат пакетот:

 

– Компатибилност на Веб Страницата со сите типови на веб пребарувачи

– Интеграција со социјални мрежи

– Услуги во областа на Дигитален Маркетинг

– Целосен пакет за SEO оптимизација

– Графички дизајн услуги (Погледнете целосна листа со сите услуги)

– Мултимедија (Креирање на секакви промотивни видеа)

– Поврзување на Веб страницата со Google Analytics и Google Search Console

– Одржување на Веб страници

И повеќе!

Добивате Веб страница која ќе биде 100% во ваша сопственост – за разлика од многу други компании кои го држат вашиот веб-сајт како заложник. Ќе бидете изненадени доколку дознаете колку компании во оваа област имаат скриени клаузули во нивните договори.

Кажете ни за вашите бизнис цели, заедно ќе смислиме каква Веб страница најдобро ќе му одговара на вашиот бизнис. Заедно ќе одлучиме за нејзиниот изглед, кои функционалности треба да ги содржи итн… Јавете се на нашиот телефонски број и договорете средба која буквално ќе го промени вашиот бизнис.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

SEO оптимизација – Подобар Google ранкинг

SEO - Veb dizajn, SEO - Веб дизајн

Начините на оптимизација постојано се менуваат, и може навистина да биде тешко да се држи чекор со најновите случувања. Но, ако сакате вашата веб страница да има голем сообраќај, едноставно морате да бидете во постојан тек со најновите SEO трендови и случувања.

Добро оптимизирани веб сајтови добиваат се повеќе и повеќе сообраќај со текот на времето, а тоа значи дека генерираат значително повеќе продажби. Без оптимизација веб пребарувачите нема да можат да ја пронајдат вашата веб страница и може да се каже дека целиот труд кој го имате вложено може да не ви се исплати.

Во оваа статија ќе ви ги одкриеме основните фактори кои се клучни за рангирање повисоко на Google.

Кои се најважните фактори за рангирање високо на Google?

 • Безбедна и достапна веб-страница
 • Брзина на страница (вклучувајќи брзина и на мобилната верзија на вашата веб страница)
 • Респонзивна веб страница
 • Старост на домен, URL и авторитет
 • Оптимизирана содржина
 • Техничка оптимизација
 • Социјални мрежи

Пред да навлеземе во детали за секој фактор за рангирање засебно, да ги разгледаме основите за тоа како рангирањетов всушност функционира.

“Како да се рангирате повисоко на Google?”

Многу од луѓето се прашуваат како рангирањето функционира, па пред да навлеземе подетално за факторите за рангирање на пребарувачите, ајде да започнеме со одговарање на некои од основните прашања што повеќето луѓе ги имаат околу SEO оптимизирањето.

Како што можеби веќе знаете, со оптимизирање на вашата веб страница вие всушност се залагате за тоа повисоко да ја рангирате вашата веб страница на резултатите од пребарувањето. Кога луѓето пребаруваат одредени фрази или пак клучни зборови и доколку вашата веб страница содржи некој клучен збор кој претходно бил пребаран, вашата веб страница ќе се појави во првите 3 места помеѓу резлутатите од пребарувањето. Доколку се случи тоа, 95% од времето вашата веб страница ќе биде прва отворена од страна на корисниците.

Не очајувајте доколку не успеете да се рангирате први на Google за одредени клучни зборови. Доколку се наоѓате во првите 3 места, вие сте успеале во вашата мисија. Шансите дека пребарувачите ќе ја отворат вашата веб страница се преку 90%.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

Што точно бара Google од вашата веб страница?

Генерално целта на Google e да ги организира сите информации за да бидат достапни и корисни за неговите корисници. Кога ќе пребарате одреден производ, услуга итн, треба да ви се појават најрелевантните податоци кои ви се потребни во моментот.

Клучна работа за рангирање на вашата веб страница високо е нејзиниот квалитет. Потребно е да имате навистина квалитетна веб страница според повеќе критериуми.

 • Да биде јасна намената на вашата веб страница
 • Потребно е изгледот на вашата веб страница да влева доверба кај луѓето. Не треба да изгледа застарено или пак да биде затрупана со банери и реклами.
 • Потребно е да имате квалитетна содржина
 • Потребно е да имате блог

Врз основа на овие критериуми за рангирање, Google ги прикажува најрелевантните, висококвалитетни резултати поврзани со она што луѓето го пребаруваат во моментот. Најсоодветни резултати се прикажани меѓу првите, а останатите се прикажани подолу на страницата.

 

1. Безбедна и достапна веб-страница

Вашата веб страница потребно е да поседува валиден SSL сертификат (HTTPS ПРОТОКОЛ) бидејќи Google тоа го гледа како еден од клучните фактори кога се работи за рангирање помеѓу првите места. Вашата веб страница потребно е да биде на стабилен сервер / хостинг каде што нема да има никакви проблеми со конекција, брзина итн..

Вашата веб страница треба да биде целосно достапна за Google за да може да ја прочита преку неговите ботови, кои треба влезат на вашата веб страница, да ја скенираат целосно и да ја рангираат според резултатите кои ги имаат добиено.

 

2. Брзина на Веб Страница (вклучувајќи брзина на мобилна страница)

Брзината на веб страницата е наведена како еден од клучните фактори кога се работи за повисок ранг. Google се грижи за своите корисници и сака нивното искуство на вашата веб страница да биде непречено, а брзото вчитување на веб страницата ќе ги направи корисниците задоволни.

Google објави вест за промена на алгоритмите за пребарување минатата година. На резултатите од пребарувањето ќе се рангираат веб страници кои имаат одлична брзина на мобилната верзија од нивната веб страница. Доколку вашиот веб-сајт не се вчитува брзо, тогаш би можеле да поминете казнето од страна на чичко Google.

Можете да ја користите алатката за тестирање на брзината на мобилни уреди. Кликнете на алатката “Test my Site”.

 

3. Респонзивни Веб Страници

Додека сме кај мобилните уреди, респонзивноста на веб страницата игра клучен фактор кога станува збор за рангирање на вашата веб страница. Поголем дел од луѓето ги користат своите мобилни телефони за пребарување на интернет, а тоа е една од главните причини поради кои Google ги најави промените во своите алгоритми.

Најпрвин вашата веб страница се индексира во мобилен формат, што значи дека автоматски проверува дали вашата веб страница е респонзивна на мобилен уред.  Доколку вашиот веб-сајт не е оптимизиран за на мобилни уреди, ризикувате да не бидете успешно рангирани.

Google секогаш на прво место ги става своите корисници. Доколку корисниците се задоволни од вашата веб страница,  ќе бидете наградени поради тоа, со тоа што ќе бидете рангирани повисоко на резултатите од пребарување.

 

4. SEO Оптимизирана содржина

Содржината е убедливо најважен фактор кога станува збор за SEO. Содржината никогаш не смее да биде крадена или дупликат со текст пронајден на интернет. Google тоа лесно го препознава. Доколку корисниците кои влегле на вашата веб страница се задоволни од содржината која ја прочитале, тие ќе разгледаат и други содржини, секции, слики итн…  На тој начин посетеноста на вашата веб страница ќе започне да расте.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

5. Социјални мрежи

Кога луѓето ја споделуваат вашата содржина на социјалните мрежи, тоа е уште еден знак дека вашата содржина вреди. Студијата на когнитивен SEO со преку 23 милиони споделувања најде дефинитивна врска помеѓу социјалните споделувања и рангирањето на Google. Повторно, колку повеќе споделувања имате на вашата содржина на социјалните медиуми, толку повеќе Google разбира дека вашата содржина вреди, дека корисниците се задоволни и вие ќе бидете наградени за тоа, со повисок ранг. За тоа е потребно да имате Facebook страница и преку нејзе да ја споделувате содржината од вашата веб страница.

Нарачајте интернет продавница

Naracajte internet prodavnica, Нарачајте интернет продавница

Со рапидниот раст на популарноста на интернетот и технолошкиот напредок, значително е олеснето купувањето на вашиот омилен производ или услуга онлајн, бидејќи тоа можете да го направите преку вашиот компјутер или мобилен телефон. Онлајн кориснниците преку своите лап-топ компјутери, таблети, па дури и мобилни телефони можат да направат повеќе работи, вклучувајќи и купување па дури и продажба на производи преку Интернет. Сумирано, луѓето во денешно време навистина лесно можат да водат сопствен бизнис преку својот лаптоп, мобилен телефон итн…

8 причини зошто треба да имате веб-продавница

Со брзиот раст на онлајн пазарот, тука го поставуваме прашањето, зашто вие да немате сопствена онлајн продавница преку која ќе генерирате профит? Погледнете ги овие 8 причини зашто треба да имате сопствена веб продавница.

 

1. Огромен пазар


Веб-продавницата ќе ви даде можност да допрете и да ги понудите вашите производи и услуги на најразлични клиенти ширум светот, без оглед на растојанието и временската зона. Вашата веб страница работи 24 часа на ден, 7 дена во неделата и доколку дозволите ние да ја искреираме, ќе добиете квалитетна веб страница, SEO оптимизирана, респонзивна, ултра брза и со преубав изглед. Таа ќе ви биде највредниот продавач.

 

2. Проширете го својот бренд

Можете да ја диверзифицирате вашата палета на производи за да ја зголемите продажбата на нематеријални/виртуелни производи како Е-книги, албуми, песни, филмови итн, кои можат да се продаваат во вашата онлајн продавница како виртуелни производи.

 

3. Повисока стапка на конверзија

Веб продавница води до повисока стапка на конверзија. Што значи ова? Поголема е веројатноста потенцијалните купувачи да купат производ или услуга онлајн каде што веднаш ќе можат да ја направат својата нарачка одколку да чекаат ред или отварање на некоја продавница.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

4. SEO Оптимизација на вашата веб страница

Со добра SEO оптимизација, вашата веб-страница ќе се појавува меѓу првите резултати на пребарувачите како Google кога некој ќе пребара клучен збој кој го содржи вашата веб – продавница. Исто така препорачливо е да ги користите социјалните мрежи како што се Фејсбук и Твитер за градење на доверба меѓу вашите клиенти преку критики, рејтинзи, коментари итн… Исто така потребно е постојано да ги информирате вашите клиенти преку редовни објави за вашите производи, понуди, попусти итн…Преку овие начини можете значително да ја зголемите бројката на посети на вашата веб-продавница.

 

5. Конфор зона

Се повеќе и повеќе интернет корисниците ја ценат удобноста на онлајн шопингот, наместо да трошат часови и часови во потрага по физички продавници, луѓето сега купуваат преку интернет додека се дома или во движење. Не секогаш временските услови ни дозволуваат да излеземе и да прошетаме до некоја продавница бидејќи некогаш врне дожд, снег, некогаш е жешко, ладно итн…Едноставно ваквиот тип на купување ни овозможува кога и да посакаме и од каде и да посакаме да купиме некој продукт или услуга кои ни се допаѓаат.

 

6. Помалку тековни трошоци


Без сомнение, многу поевтино и полесно можете да ги продавате вашите производи и услуги онлајн на вашата веб страница заразлика од тоа да имате физичка продавница за која ќе треба да плаќате сметки, кирија, вработени итн…На овој начин можете да си дозволите да имате пониски цени заразлика од вашата конкуренција, а тоа е огромен плус.

 

7. Помалку ризик

Онлајн продавница ви овозможува да генерирате профит но со значително помал ризик заразлика од физичката продавница. Онлајн продавницата има значително помалку трошоци од физичка продавница, полесна е за менаџирање и не сносува никаков ризик околу крадење или оштетување на роба.

 

8. Првиот впечаток е најважен

Вашите потенцијални купувачи моментално донесуваат одлука дали ќе купат нешто на вашата страница или не. Доколку им се допаѓа естетски како изгледа вашата страница, доколку им изгледа безбедна, доколку има квалитетен опис на производите кои ги продавате и доколку имате наведено која е вашата политика во врска со испораката на производите, тогаш верувајте дека потенцијалните купувачи постои огромна шанса да се претворат во ваши редовни купувачи. Од огромна важност е да употребувате квалитетни слики за преставување на вашите производи, бидејќи секогаш првиот впечаток е најважен.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Ние нудиме модерни, утлра брзи, SEO оптимизирани, безбедни и респонзивни Веб-Продавници кои се во состојба да ви донесат огромен профит. Контактирајте не на следниот линк. Веб страници.

 

Какви веб страници нудиме?

Kakvi Veb Stranici Nudime, Какви Веб Страници Нудиме

Интернетот е огромен. Во моментов постојат милиони активни веб страници и сите се натпреваруваат за одреден дел од вниманието кое онлајн корисниците го пружаат секојдневно. Кога почнувате бизнис и сакате нова веб-страница, можеби не е најпаметно да размислувате за големата слика, за огромната конкуренција на пазарот. Она што ви е најбитно е да имате подобра Веб Страница од онаа на вашата конкуренција. Веб страница која ќе генерира клиенти за вас.

Има многу различни типови на веб страници и треба навистина добро да размислите пред да ангажирате компанија која ќе ги го гради вашиот веб-сајт. Не грижете се, ние сме тука за вас.  Ви прилог ќе ви прикажеме 10 типови на веб страници, сите се уникатни и сите можат да ви донесат профит, во зависност од начинот на кој ѓи употребувате.


1. Онлајн продавница


Е-трговија или онлајн веб продавница е веб страница на која луѓето можат директно да купуваат производи од вас. Веројатно веќе сте користеле голем број на интернет продавници како што е Aliexpress, и претпоставуваме дека знаете на кој начин функционираат. Одкако ќе добиете готова веб продавница начинот  на кој функционира е следен: Поставувате производи за продажба на вашата веб страница, цена за истите, во која категорија спаѓаат, опис и толку е вашата работа. Потоа одкако некој од вашите корисници ќе купи одреден производ, во зависност каква е политиката на веб страницата, или вие ќе треба да го доставите производот, или они треба да го подигнат од некоја претходно договорена локација.

Бидејќи во Македонија немаме PayPal, начинот на кој ќе ви легнуваат средствата е малку поразличен. Првично ќе треба да имате регистрирано компанија на која ќе легнуваат средствата од продадените производи. Исто така потребно е да се направи договор со некоја од Македонските банки (Комерцијална банка, Стопанска банка итн…) Одкако ќе се направат сите потребни тестови од нивна страна со вашата веб страница и доколку е се во ред, ви даваат зелено светло за онлајн продажба.

 

2. Бизнис веб-страница


Бизнис веб-страница е секоја веб-страница која е наменета за претставување на одреден бизнис. Веб страницата потребно е да го има истиот визуелен идентитет како вашиот бизнис (за веќе постоечките клиенти да препознаат дека позади таа веб страница стои вашата компанија) и да се пренесат услугите или продуктите кои ги нуди вашата компанија.

Дефинитивно секој бизнис потребно е да има веб страница. Тоа го очекуваат вашите клиенти. Компанија која нема веб страница онлајн корисниците можат да претпостават дека е несериозна, а тоа е веќе изгубен потенцијален клиент. Разберете го следново: Веб страница е вашиот најдобар продавач. Веб страницата продава и кога вие сте зафатени, кога спиете, кога јадете итн.. Веб страницата е тука за вашиот бизнис 24/7 и доколку е квалитетна, и одлично оптимизирана, ќе се изненадите од приходите кои ќе ви ги донесе.

 

3. Забавни Веб Страници


Огромен дел од интернет корисниците преферираат интернетот да го користат за забавни цели. Посетуваат најчесто забавни веб страници како што се: Мотика, Кајгана, Точка итн…
Повеќето од овие веб-страници генерираат профит преку објавување на реклами на нивните веб страници. Рекламирање на приватни бизниси, Google Adsense банери итн…

Доколку сакате да започнете забавен веб-сајт, имате навистина голем избор на различни забавни категории. Можете да правите смешни или информативни видеа, да пишувате забавни блог статии итн… Внимавајте доколку превземате статии, видеа или слики од други веб страници, тоа да го направите стриктно со нивна дозвола и да напишете извор на крајот на вашата статија.

 

4. Портфолио Веб-страници

Портфолио Веб страници служат за прикажување на своите претходно изработени проекти, дела, претходни работи позиции итн…Ваквиот тип на веб страници всушност претставуваат ваше лично портфолио кое можете да го покажете на вашите клиенти, доколку сте во потрага по работа, можете да го покажете кај работодавците итн.  Овој тип на веб страници всушност најчесто се употребуваат од страна на креативни професионалци, хонорарци, фриленсери бидејќи во секое време можат да ги прикажат своите вештини и способности кај нивните клиенти.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

 

5. Веб страници за вести

Медиумските веб-сајтови се информативни веб страници за моменталната состојба во општеството, државата и целиот свет. Тука можете да ги пронајдете најпопуларните вести во врска со општеството, технологијата, политиката итн… Овој тип има одредени преклопувања со веб-страниците за забава, но поголемиот дел од медиумските веб-страници покрај забава имаат и многу други посериозни категории.

Генерирањето профит на овие веб страници е исто како и на забавните веб сајтови, преку поставување на реклами на самиот сајт. Ваквиот тип на веб страници се одлична прилика за да ги информирате онлајн корисниците со корисни и интересни вести, а они за возврат ќе ве наградат со нивното присуство на вашата веб страница. Доколку задржите континуитет со објавување на релевантни вести, верувајте ни дека за многу брзо време ќе имате лојална публика која редовно ќе ја посетува вашата веб страница.

 

6. Веб-страница Брошура


Ваквите веб страници се поедноставена форма на деловните веб-страници. Овој тип на веб страници се за бизниси кои се свесни дека дека им е потребно онлајн присуство, но не сакаат да инвестираат многу во веб страница. Ваквиот тип на веб-сајтови е сочинет од само неколку страници кои ги објаснуваат основите на она што го работите, некоја слика од вашиот продукт/услуга и контакт страница.

Ваквите веб-сајтови можеа многу често да се сретнат во минатото, но сега кога корисниците се толку широко распространети на интернетот, навистина многу поретко можеме да сретнеме вакви веб страници.

 

7. Непрофитна веб-страница


Без разлика дали имате потреба од профит, веб страниците се неопходна алатка без која буквално не се може во денешницата. Непрофитните организации имаат потреба од веб сајт преку кој ќе можат да ги собираат потребните донации, и каде што луѓето ќе можат да прочитаат за самата организација и да одлучат дали сакаат да ја подржат.

Доколку имате потреба или размислувате да отворите непрофитна организација, тогаш изградбата на веб-страница за вашата организација е клучен чекор во докажувањето на вашиот легитимитет и достигнувањето до повеќе луѓе. Можете да го користите за промоција на проектите кои ги изработила вашата организација, да ги поттикнуваат следбениците да преземат акција, односно да донираат доколку им се допаѓа некој проект или некоја цел за која би сакале да се заложат.

 

8. Едукативна веб-страница


Веб-страниците на образовните институции и оние кои нудат онлајн курсеви спаѓаат во категорија на образовни веб-страници. Овие веб-страници имаат примарна цел да обезбедат едукативни материјали за посетителите. Некои од начините за генерирање профит преку ваква веб страница е поставувањето на реклами како и кај забавните и медиумските веб страници. Доколку решите да имате курсеви на вашата едукативна веб страница можете да ги продавате или пак да продавате месечна/годишна претплата за премиум пристап до материјалите.

 

9. Лична веб-страница

Не се сите веб страници направени за да генерираат профит. Многу од луѓето наоѓаат вредност во создавањето на лични веб-страници за да ги споделат своите креации, дела, песни, текстови со останатиот дел од светот. Во оваа категорија спаѓаат личните блогови, веб страници со мотивациони видеа, веб страници со фотографии итн… Понекогаш се случува овие веб-страници да се испопуларизираат до степен каде што би можеле да почнат да заработуваат солидно, секако доколку сопственикот на веб страницата се согласи на оваа промена.

Навистина важно за овие веб страници е да имаат примамлив изглед, естетски да изгледаат убаво и да имаат интеграција со социјални медиуми. На овој начин веб страницата може да ја дознаат многу повеќе луѓе. Доколку веб страницата е одлично оптимизирана (SEO) посетеноста може да се зголеми многу повеќе.

 

10. Веб портал

Веб порталите се често веб-страници дизајнирани за одредени внатрешни цели во бизнисот, организацијата или институцијата. Тие собираат информации во различни формати од различни извори на едно место за да ги направат сите релевантни информации повеќе пристапни за луѓето на кои им се потребни. На овие веб сајтови често пати се вградува систем за логирање на корисници каде што ќе можат да внесат одредени информации или свои лични ставови.

Веб порталите генерално се покомплексни веб страници за креирање и потребни се искусни веб дизајнери за да направат ваков веб сајт без грешки при функционирањето.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Каква веб страница ви е потребна?

Првиот чекор кој ќе треба да го направите е да дефинирате каква веб страница ви е потребна. Потоа можеме заедно да решиме како сакате да изгледа, бои, текст, елементи, функционалности кои би сакале да ги има вградено итн…Закажете изградба на Веб Страница, а ние ќе се погрижиме да добиете веб страница која ќе изгледа модерно, ќе биде ултра брза, одлично SEO оптимизирана, целосно респонзивна и што е најважно, ќе генерира профит. Можете да не контактирате тука: Креирање на веб страници.

 

Креираме ултра квалитетни Веб Страници

Ultra kvalitetni Veb Stranici, Ултра квалитетни Веб Страници

Како да добиете ултра квалитетна веб-страница која ќе генерира профит за вашиот бизнис? Кои карактеристики треба вашата веб страница да ги исполни? Всушност постојат 9 главни карактеристики кои треба вашата веб страница да ги содржи.


1. Бидете чекор пред вашата конкуренција

Многу компании нудат веб страници изработени на брз начин (3-7 дена), но всушност 90% од веб страниците кои ги нудат генерално делат ист код. Всушност сите веб страници кои ги продаваат на клиентите се исти меѓусебно, со минимални измени. Различни логоа, слики, бои, содржина и по некој различен графички елемент.  Таквите веб страници бидејќи ги има премногу и не се воопшто квалитетни, верувајте ни дека нема да ви ги испорачаат посакуваните резултати.

Верувајте дека е најдобро да имате веб страница која значително ќе се разликува од онаа на вашите конкуренти. Која ќе биде подобра, побрза, ќе има уникатен изглед и ќе биде одлично оптимизирана.  Вашите конкуренти нема да можат да се натпреваруваат со вас.

 

2. Веб страница за вашиот бизнис

Најдобро решение е да имате веб страница која ќе биде изработена буквално од нула и ќе биде внимателно изработена само за вашата компанија или бизнис. Тогаш ќе имате персонализиран веб-сајт токму за вашите потреби. Потребна ви е веб страница која ќе има неверојатен изглед кој ќе кореспондира со вашиот бренд, а верувајте ни дека клиентите тоа навистина знаат да го ценат. Најдобрата платформа за повеќето веб страници е Ворпрес. Има неверојатно лесен CMS (контролна табла) за користење и одржување на веб страницата.

 

3. Едноставна навигација

Високо квалитетните веб страници можеби ви звучат комплексно, но тие се наједноставни за користење. Тие всушност имаат многу едноставна навигација преку која секој ќе може да се снајде на веб страницата. Тоа е суштината на една веб страница. Да ги понуди сите услуги на правилен начин, но сепак да може лесно да се пристапи до истите. Веб страница која има прекрасен изглед, квалитетна содржина, одлична брзина и едноставна навигација може да се каже дека е осудена на успех.

 

4. Веб страница со силна архитектура

Архитектурата на вашата веб-страница е многу битна. Квалитетна веб страница нема непотребни количини на код кои ја успоруваат и водат понекогаш до непотребни грешки. Веб страница која има минимизиран и среден код овозможува беспрекорно користење и неверојатна брзина која е клучна за зголемување на посетеноста на веб страницата.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

5. Многу простор за вашата содржина

Веројатно ја имате слушнато фразата “Содржината е Крал на SEO”. Тоа се однесува на содржина на веб страница. Тука се вклучени блог постови, статии, слики, видеа и графики. Од суштинско значење е да имате доволно простор за сите содржини што ви се потребни на вашата веб-страница. Ова не значи поголем број на страници на вашиот веб-сајт, туку повеќе простор за содржини на самите страници. Она што е најбитно е веб страницата да биде во совршена комбинација помеѓу функционалностите (навигација, среден код, архитектура, простор за содржина) и графиката. Од огромна важност е веб страницата да биде визуелно привлечна и модерна, бидејќи првиот впечаток кај вашиот посетител е најважен.

 

6. Функционалност по желба

Вашиот бизнис е уникатен, а тоа значи дека и вашиот веб-сајт треба да биде уникатен. Доколку ви е потребно вашата веб страница да има одредена специфична функционалност (контакт форми, калкулатори, форми за закажување на посети, регистрирање на корисници итн…) ние без никаков проблем ќе ги искреираме. Ваше е само да бидете концизни и да ни кажете точно што сакате, а за останатото не грижете се.

 

7. SEO подготвена Веб страница


Професионалните компании за Веб Дизајн знаат дека SEO оптимизацијата е еден од најважните сегменти кога се гради една веб страница. Ова значи дека при креирање постојано треба да се внимава секој елемент да биде правилно оптимизиран. Токму од ова зависи колкав ќе биде бројот на вашите органски посети на веб страницата. Ова всушност значи дека вашата веб страница ќе има значително поголеми шанси да биде пронајдена на Гугл одкако некој корисник ќе пребара некој клучен збој кој го содржи вашата веб страница. На кратко кажано, вашата веб страница ќе генерира значително повеќе клиенти за вас. А од квалитетот на веб страницата зависи дали тие клиенти ќе се решат да купат некоја услуга или производ од вас.

 

8. Респонзивен дизајн

Еден од главните проблеми со повеќето веб страници во денешницата е не-компатибилноста со различните уреди (таблети, телефони, лаптопи) , па дури и паметни часовници. Дозволете да ви искреираме веб-страница која ќе изгледа одлично буквално на сите уреди, бидејќи не сакаме корисниците да си заминат од вашата веб страница поради не доволно голема прегледност или пак да не можат да се снајдат барајќи некоја услуга.

 

9. Колку е важен дизајнот?

Убедливо еден од најважните сегменти кај една веб страница е дизајнот. Да почнеме од вас, дали ќе имате исто мислење за една компанија кога ќе дојдете на нивната веб страница и таа изгледа ужасно, старомодно и е нефункционална или пак компанија која има одлична и модерна веб страница со прекрасен распоред, убави бои и целосно функционална? Дефинитивно нема да ги ставите тие 2 компании на исто скалило и доколку би морале да бирате, би ја избрале компанијата со подобра веб страница. Така функционира психологијата на најголемиот дел од интернет корисниците. Затоа не квалитетна веб страница може да биде убиец на вашиот бизнис.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Што е Веб Дизајн?

Doznajte kakva veb stranica vi e potrebna, Дознајте каква веб страница ви е потребна

Во денешно време веб страниците не се луксуз туку се потреба која не смеете да си дозволите да ја пропуштите доколку водите бизнис или пак имате компанија. На годишно ниво на Гугл се пребарува 1.2 трилиони пати, тоа се 1.2 трилиони пропуштени шанси за вас, секако доколку немате веб страница…Замислете само колку корисници кои ги бараат услугите кои вие ги нудите ги пропуштате бидејќи немате веб страница…Со добра веб страница која изгледа модерно и би била одлично оптимизирана тогаш огромен дел од овие корисници ќе ви бидат на дофат. Не чекајте и нарачајте веб страница која можеби ќе ве чини 400-1000 €, но разберете дека тоа е инвестиција која ќе ви се врати повеќекратно и ќе ви го промени бизнисот засекогаш.

 

Што е Веб Дизајн?

Дизајнот е процес на собирање на креативни и иновативни идеи кои на естетски начин се имплементираат, водени од одредени принципи и за одредена цел. Веб-дизајнот е сличен процес само во оваа ситуација тоа се прави на малку подруг начин. Со креирање на електронска веб страница се презентираат одредени содржини со цел да бидат достапни за нашите целни клиенти. Секој што сака да пристапи до одредена веб страница потребни му се интернет конекција и веб пребарувач.

Има стотици начини за креирање на веб страница. Може да се направи со помош на кодирање, (HTML , CSS, JavaScript, Python, MySQL…), или пак со помош на готови платформи, како што се (WordPress, Joomla, Drupal, Wix, Magento…). Не секој е способен да искодира веб страница, но затоа полесен процес е да се користистат платформи како погоре набројаните. Убедливно најдобра и најпопуларна од сите е WordPress, бидејќи нуди можност за креирање на огромен број различни типови на веб страници и има едноставен CMS (content management system) систем за менаџирање.

За креирање на веб страница, потребно е да се има неколку работи во предвид. Каков домен ќе се користи (www.primer.mk) и каков хостинг (Сервер / локација каде што ќе биде сместена веб страницата). Потоа треба да се избере платформа. Ние целосно ја препорачуваме “Wordpress”

 

Елементи на веб дизајн

Веб дизајнот е составен од слични клучни визуелни елементи како и обичниот дизајн:

Распоред

Ова е начин на кој се поставени визуелните елементи, рекламите текстовите и содржината на веб страницата. Во интернет-светот, клучна цел е да им се овозможи на корисниците лесно да ги пронајдат податоците и содржината кои им се потребни. Ова значи дека кога се креира веб страница треба навистина да се ставите од страната на корисникот, за да видите дали лесно би се снашле во распоредот кој сте го искреирале.

Боја

Изборот на бои зависи од вашата цел и целните клиенти. Тоа би можело да биде едноставен црно-бел дизајн, или дизајн кој е составен од повеќе бои. Кога избирате бои треба да бидат пријателски исперцепирани од страна на корисниците, да се усогласат со вашиот бренд и да корисите веб-безбедни бои.

Графика

Во графика спаѓаат логоа, фотографии, икони, видеа и се што го подобрува визуелниот идентитет на една веб страница. За да биде пријатно исперцепирана од страна на корисниците, графиката треба да се вметне соодветно. Треба да биде усогласена со боите и содржините на веб страницата, но притоа треба да внимавате да не ја затрупате веб страницата бидејќи нема да изгледа во ред и ќе се вчитува бавно.

Фотографиите кои се внесуваат треба претходно да бидат оптимизирани и не треба да бидат поголеми од 100kb, доколку сакаме веб страницата да се вчитува брзо.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

Фонтови

Употребата на разновидни фонтови може да го подобри дизајнот на веб страницата. Повеќето веб прелистувачи можат да читаат само одреден број на фонтови, познати како “веб-безбедни фонтови”. На “Google Fonts” можат да се пронајдат сите фонтови кои се прифатени од страна на сите веб прелистувачи, меѓу кои има навистина супер фонтови кои се бесплатни и се дозволени за користење. Кликнете за фонтовите тука

Содржина

Содржината и дизајнот можат да функционираат во совршена симбиоза за да ја подобрат пораката која треба да се пренесе преку веб страницата. Текстовите треба секогаш да бидат релевантни и корисни за читателот, за да бидат разбрани одлично. Содржините треба да бидат добро оптимизирани за да можат корисниците лесно да ги пронајдат при пребарување. Содржината треба да исполнува одредени критериуми. Треба да биде одредена должина, треба да содржи одреден број на клучни зборови итн…

Навигација

Архитектурата, менијата и другите алатки за навигација во веб дизајнот треба да бидат креирани согласно со тоа како корисниците пребаруваат и прелистуваат на веб страниците. Целта е на корисниците да им се олесни целиот процес на користење и пребарување и да можат секогаш лесно да ја пронајдат содржината или услугата која ја бараат.

 

Креирање на пријателски интерфејс за корисниците

Веб страницата треба да изгледа привлечно и модерно, но секогаш треба да се размисли како тоа ќе влијае на корисниците. Секој тип на бизнис си има своја тематика која треба да се долови преку дизајнот на веб страницата.

 

Мултимедија

Релевантните видео и аудио содржини во дизајнот можат да им помогнат на корисниците полесно и побрзо да ги разберат информациите. На овој начин корисниците можат да се задржат повеќе време на веб страницата.

 

SEO оптимизација

Веб страницата треба да биде квалитетно SEO оптимизирана за на повеќе веб пребарувачи, како што се: Google, Bing, Yandex итн… На овој начин може да се зголеми бројот на посети на веб страницата. SEO оптимизација е комплексен процес кој опфаќа огромен број на чекори. Затоа е најпаметно доколку ви е потребна веб страница, а немате никакво знаење во таа област,  да ангажирате професионална компанија која навистина знае како да искреира веб страница која ќе ја зголеми вашата продажба.

 

Технологија

Напредокот во технологијата им дава на дизајнерите можност за да додадат анимации, и да изградат интерактивен дизајн кој е интересен за користење, динамичен и професионален.

 

Интерактивен дизајн

Зголемување на активното учество на корисниците, додавајќи полиња за коментирање и креирање на квизови преку кои може да се дознае мислењето на корисниците за одредена тема. Можете да ги конвертирате посетителите во клиенти преку меил форми и преку е-весници.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Арт Дизајн Студио е компанија која може да го подигне вашиот бизнис на наредно ниво. Креираме веб страници кои имаат неверојатен изглед, одлична брзина, респонзивни се на сите уреди, и се одлично SEO оптимизирани. Контактирајте не и нарачајте веб страница која ќе ви го промени животот.

7 причини зашто треба да го изберете WordPress

Wordpress za vasata veb stranica, Вордпресс за вашата веб страница

Зашто да го изберете WordPress за вашата веб страница?

Дали некогаш сте размислувале да започнете бизнис, но сте се двоумеле бидејќи сте немале веб страница? Или пак се случило да пропуштите клиенти бидејќи вашиот бизнис сеуште немал веб-сајт?

Доколку не сте човек кој е технолошки подготвен или пак немате доволно знаење во областа на веб дизајнот, најверојатно би било најдобро изградбата на вашата веб страница да им ја препуштите на реномирани компании како нашата.

Сепак таа веб страница е огледало на вашиот бизнис и треба да го преставува вашиот бизнис 24/7 во најдобро светло. Во овој случај WordPress платформата е дефинитивно најдоброто решение за вас.

Оваа платформа е навистина лесна за користење и одржување на веб страници. Вордпрес преставува навистина лесен CMS (Content management system) систем за менаџирање на податоци кој навистина не бил никаков проблем да го совладате за понатамошно менаџирање со вашата веб страница.

Веб-страница во оваа технолошка доба е речиси задолжителна доколку сакате да го достигнете целниот пазар, па затоа не размислувајте се и зачекорете напред кон вашите клиенти.

 

Што всушност преставува WordPress?

WordPress е систем за управување со содржини (CMS), што значи дека е дизајниран да ви помогне да ги организирате и објавувате содржините на вашиот веб-сајт.

Навистина е лесно да направите веб страница во Вордпрес на која ќе можете да го поставите вашето бизнис лого, да поставите по некоја слика и да објавувате статии кои реално нема да изгледаат модерно и задоволувачки. Дали мислите дека ваква веб страница е доволна за да ги импресионирате целните клиенти со вашите услуги? Одговорот на ова прашање е НЕ. Дефинитивно ваква веб страница нема да ги задоволи очекувањата на вашите клиенти.

Што се смета за содржина? Сè што се појавува на вашиот веб-сајт, од заглавјето со вашето лого, вашите контакт податоци, вашите блог постови и видео туторијали. Се што се наоѓа на вашиот веб-сајт е содржина.

 

WordPress.com наспроти WordPress.org

Бидејќи ќе ги сретнете и двете платформи на интернет: WordPress.org нуди бесплатен CMS за кој зборувавме претходно, а WordPress.com нуди бесплатна платформа за поврзување со WordPress-CMS за некомерцијални блогови кои не можат да се костумизираат со плагини и соптствени теми. Доколку водите бизнис, WordPress.com не е препорачлива солуција.

 

7 Причини зашто да го изберете WordPress за вашата веб страница

Би било полесно кога би размислиле дека вашата веб страница е место со потполно празни полици. Вие преку WordPress CMS – от ги полните и распоредувате вашите производи и услуги на полиците во вашиот простор. Ги распоредувате логички за клиентите да можат да се снајдат и веднаш да ги пронајдат услугите и продуктите кои им се потребни во моментот. Затоа WordPress можете да го сватите како навистина лесен CMS за управување на вашата веб страница кој е стабилен и никогаш нема да ве разочара.

 

1. WordPress е бесплатен.

Ова е одлична вест за сите оние кои раководат со мали или пак средни бизниси. WordPress сам по себе нема да ве чини ништо, но ќе треба да платите за веб хостинг и за домен. Веб хостинг е просторот кој го изнајмувате за вашата веб страница а домен е името на вашата веб страница (www.primer.mk).

Исто така дополнителен трошок може да преставува изнајмување на квалитетна агенција за изработка на веб страници, бидејќи навистина е важно да имате веб страница која ќе изгледа модерно, ќе биде брза и ќе ги задоволува потребите на вашите целни клиенти.

 

2. WordPress е лесен за употреба.

WordPress се гордее со нивната инсталација која трае неколку минути и со своите водичи кои ве водат низ целиот процес. Да се создаде WordPress страница не е комплексен процес. Веб страница која ќе ги содржи вашите податоци, по некоја слика, видео итн…Но доколку имате потреба од веб страница која ќе изгледа модерно, ќе биде респонзивна на сите уреди, ќе има одредена функционалност која ви е потребна и ќе биде со одлична брзина тогаш дефинитивно ќе ви биде потребна компанија која специјализирано се бави со Веб дизајн.

Доколку ви е потребна изработка на веб страница, контактирајте не на следниот линк.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

4. Со WordPress до уникатен веб-сајт

 

WordPress нуди огромни можности при креирање на веб страници. Секогаш постои можност да направите нешто уникатно по што би се разликувале од конкуренцијата која ве опкружува. Доколку не знаете како да изработувате веб страници на оваа платформа, тогаш смислете идеја која би била уникатна.

Потоа најдете компанија која би ја претворила вашата идеја во готова веб страница. Верувајте ни, квалитетна веб страница за вашиот бизнис е навистина исплатлива инвестиција која ќе ви донесе резултати за навистина кратко време.

Треба да земете во предвид некои детали пред да започнете со креирање на веб страница. Какви услуги планирате да нудите? Како сакате да изгледа веб страницата? Како сакате да биде оптимизирана? За различни типови на веб страници секогаш постои различен пристап, погрижете се тоа да го знае компанијата која ќе ви ја креира веб страницата.

 

6. WordPress ја разбира безбедноста на веб страниците сериозно.

WordPress се грижи секогаш вашата веб страница да ја има најновата верзија што е од клучно значење за заштита од хакери, конкуренција итн… Некои ажурирања на софтверот на WordPress се автоматски, за да се спречат безбедносните пропусти навреме.

Можете да изберете дали сакате ажурирањата да се вршат автоматски или пак вие да одлучувате кога да се ажурира софтверот.

 

7. WordPress функционира одлично со сите други платформи и софтвери

Дури и најдобрите веб страници мораат да бидат интегрирани и да комуницираат со други платформи, софтвери и мрежи за да можат да направат продажба.

Најпрвин треба да знаете дека WordPress има одлично дефинирана структура која е погодна за “читање” од страна на “Google crawlers” за подоцна да бидете подобро рангирани на Гугл. Сепак за да бидете квалитетно рангирани ви треба SEO стратегија. Но и доколку не креирате никакви стратегии, Вордпрес сам по себе не е лош по ова прашање.

Што се однесува околу продавање на производи, Вордпрес ви го овозможува ова преку неколку плагини од кои убедливно најдобар е WooCommerce. Плагинот сам по себе е навистина едноставен, но во Македонија сетирањето е малку посложено. Овој плагин се поврзува со PayPal и на тој начин вие ги добивате парите од продадените производи.

Како што знаеме во Македонија сега за сега немаме PayPal па единствен начин да се подигнат парите од продадените производи е доколку го поврземе плагинот со некоја од Македонските банки (Комерцијална банка, Стопанска банка, НЛБ банка итн…), но затоа ни е потребно да имаме регистрирана фирма. Овој процес не е лесен како што звучи, потребно е поголемо знаење при сетирање на начините за плаќање.

 

WordPress е вистинскиот избор за вашата веб страница

Доколку сакате веб-страница која ќе изгледа професионално, ќе генерира одлични резултати и нуди лесен начин за нејзино одржување, WordPress.org речиси секогаш ќе биде вашиот фаворит.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

12 начини како да зголемите сообраќај на вашата веб-страница

Imajte sovremena veb stranica, Имајте современа веб страница

Не е доволно само да поседувате веб страница. Треба да развиете квалитетна стратегија која ќе ви донесе поголем сообраќај кон вашиот веб-сајт, а сите знаеме поголем сообраќај што значи…Поголем број на потенцијални клиенти.  Дали знаете дека вашата веб-страница е вашиот најдобар работник кој работи 24/7 и го преставува вашиот бизнис во најдобро можно светло?

Зошто сакате поголем сообраќај на вашата веб страница? Постојат многу причини… Сакате да го рекламирате вашиот бренд?  повеќе клиенти?  да ја зголемите онлајн продажбата?  да се создаде лојална база на клиенти? ДА! Сите овие работи му се потребни на вашиот бизнис доколку сакате да го подигнете на повисоко ниво.

Вашата веб-страница е место каде што луѓето доаѓаат со цел да добијат одредени информации за услугите и производите што ги нудите, и важно е да добијат концизни и релевантни информации. Што да направите доколку имате нова веб-страница но, немате доволно посети? Во оваа статија разговараме за 10 совети кои ќе ви помогнат да го зголемите сообраќајот на вашата веб страница.

 

1. Креирајте “ON PAGE SEO”

Вашиот веб-сајт не може да преживее без оптимизација во оваа дигитална ера. Тоа повеќе не е опција. Треба да ангажирате навистина квалитетна компанија која ќе може да ви помогне да се оптимизира вашата веб-страница преку разни стратегии за органско рангирање. Тука спаѓа оптимизација на содржината на страната, иновативни мета описи, креирање на сајт мапа на страната и многу други додатни трикови.

Парите кои сте ги вложиле во компанијата за подобрување рангот на Гугл, верувајте ќе ви се вратат за кратко време, во форма на нови клиенти, посети на страната итн….  Пред се, Гугл сака оптимизирани веб-страници. На овој начин им помагате на Гугл роботите да ја прочитаат вашата страна и да ја рангираат повисоко на страната со резултати. Доколку се одлучите дека ви е потребна помош околу понатамошна оптимизација на вашата веб страница, контактирајте не.

 

2. Користете современи почетни страници

Корисниците сакаат содржината што ја бараат да ја најдат лесно и притоа се да биде концизно и разблирливо. Потребно е да имате одделни страници за секоја ваша услуга. Овие одделни страници ќе им помогнат на корисниците да добијат релевантни информации токму за она што го бараат. Освен тоа, одделните страници зачително го зголемуваат бројот на конверзии и ги подобруваат платените кампањи доколку ја рекламирате вашата веб страница.

 

3. Градете природни беклинкови:

Градењето на природните линкови е многу важно за подобрување на рангот на вашиот сајт. Сепак, важно е да се напомене дека овие линкови треба да доаѓаат од квалитетни извори, а не од ниско-квалитетни сајтови. Гугл е премногу напреден и верувајте дека не можете да го преварите.

Гугл користи неверојатно напредни алгоритми и веднаш ќе знае доколку некој проба лажно да го рангира својот веб-сајт со помош на некваалитетни беклинкови. Совет од мене, НИКОГАШ ама баш НИКОГАШ не пробувајте да ги заобиколите правилата на Гугл…Ќе ве дознае и ќе го пенализира вашиот сајт, а со тоа ќе го повреди рангот и рејтингот на вашата веб страница. Проверете ја довербата на веб страната пред да се решите да ја линкувате со вашата. Погледнете ја оваа бесплатна алатка за проверка на веб страници. Check Moz

 

4. Маркетинг содржина, видеа и инфографици

Повеќето од корисниците бараат соодветни информации, а доколку ги имате информациите што ги бараат, половина битка веќе ви е добиена. Создавањето и дистрибуцијата на содржини се многу важни за сообраќајот на веб-страницата. Осигурајте се дека содржината е оригинална, исполнета со заразни наслови и богата содржина.

Во 2020та година, видеата и инфографиците се најдобра тактика на која што би требало да се потпрете. Тие се популарни и корисниците ги сакаат. Направете повеќе релевантни видеа и инфографици за да генерирате поголем сообраќај кон вашиот веб-сајт.

 

5. Отворен блог

Отворениот блог е стратегија со која дозволувате креаторите на различни содржини да ги објавуваат нивните содржини на вашата веб-страница. Тоа е начин да се допре до широката маса на луѓе преку споделување на содржината. Исто така, испраќа јасна порака до корисниците дека и вие ги споделувате релевантните интереси околу работите во кои тие се засегнати.

Навистина е многу важно тука да поставите одредени критериуми и правила. Одредете теми за кои сакате да се пишува, Одобрувајте ги содржините кои се споделуваат (пред да ги одобрите вие ќе оцените дали се поврзани околу темата и дали се напишани на начин кој одговара на критериумите и правилата кои ги имате поставено.)

Исто така, можете и вие да пишувате и објавувате содржини на разни високо квалитетни веб-страници со огромен сообраќај. Ќе добиете беклинк од нив кој значително ќе го зголеми сообраќајот кон вашата веб-страница.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

6. Таргетирајте клучни реченици наместо зборови

Клучните зборови не се лоши, но тие не носат огромен сообраќај кон вашиот веб-сајт, бидејќи тие не успеваат да се рангираат високо на веб пребарувачите. Пробајте да таргетирате клучни реченици за одредени услуги или производи и  ќе се уверите дека ќе ви донесат поголем сообраќај кон вашиот веб-сајт, рангирајќи се повисоко на Гугл.

Однесувањето на купувачите и алгоритмите постојано се менуваат, бидете во тек и пробувајте секогаш да сте усогласени со трендот кој доаѓа.

 

7. Поголем сообраќај преку рекламирање

Ако не успеете органски да добиете поголем сообраќај на вашата веб страница, можете да се обидете и со платени реклами. Предност на платеното рекламирање е тоа што добивате инстант и гарантиран висок ранг на Гугл за одредена област или одреден клучен збор. Можете да се рекламирате на Гугл “Pay-Per-Click” со тоа што би платиле само доколку некој кликне на вашата реклама. Оваа метода може да ви донесе подеднакво сообраќај како и органското рангирање (SEO).

 

8. Маркетинг на социјални медиуми

Не смеете да го игнорирате маркетингот на социјалните медиуми кога сте во дигитална ера. Социјалните мрежи, вклучувајќи ги Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn и други, се најдобри начини да се создаде препознатливост на брендот кај луѓето. Вие не треба само да бидете присутни на социјалните мрежи, туку треба и да ги споделувате содржините од вашата веб страница, да ги споделувате постојано вашите производи и услуги.

Предноста кај социјалните мрежи е тоа што можете да бидете во комуникација со вашите клиенти, а верувајте тоа ја прави продажбата полесна.

 

9. Внатрешни линкови

Како и надворешните беклинкови, исто така треба да обрнете внимание и на внатрешните линкови. Секогаш кога пишувате оригинални содржини, обидете се да пронајдете можности да вметнете линк до некоја ваша претходна статија, услуга, производ итн, и верувајте дека ќе ви се подобри сообраќајот на вашата веб страница.

 

10. Имајте респонзивна веб страница

Доколку вашата веб-страница не е респонзивна, бидете сигурни дека скоро и невозможно е во денешницата да ја рангирате високо на Гугл. Респонзивен веб-сајт е веб страница која функционира и изгледа одлично на уреди како што се: Десктоп компјутери, мобилни телефони, таблети итн…Се повеќе и повеќе корисници користат паметни телефони за да пребараат одредени информации и услуги. Затоа треба да бидете сигурни дека вашата веб страница функционира и изгледа одлично на овие уреди.

 

11. Имајте брза веб страница

Запомнете, вашиот конкурент има веб-страница која се вчитува екстремно брзо. За да ги одржите вашите корисници лојални кон вас, осигурајте се дека вашата веб-страница се вчитува што е можно побрзо. Оптималното време е 2 –  3 секунди. Проверете го времето на вчитување на вашата веб страница со оваа алатка, и доколку резултатите не се добри, пробајте да ги примените советите кои ви ги дава алатката.

Кликнете на алатката за проверка на брзина. GT Metrix speed test

 

12 . Комуницирајте со вашите посетители:

Корисниците би сакале да се во директна комуникација со вас и да ги решавате нивните прашања и дилеми. Всушност, доколку го сторите тоа, веројатно ќе се одлучат за купување на некоја ваша услуга или пак продукт. Без разлика дали ќе комуницирате со нив преку вашата веб страница, блог или пак профил на некоја социјална мрежа, корисниците сакаат да чуствуваат дека им обрнувате внимание.

 

Заклучок

Внимателно креирана дигитална маркетинг стратегија може да го зголеми сообраќајот на вашата веб-страница значително. Интернетот е за размена на информации и ако го правите тоа на убаво осмислен начин, автентично и со квалитетни статии, услуги, производи, сигурно ќе изградите поголема репутација за вашиот бизнис.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Доколку имате потреба од услуги во областа на Веб дизајн, графички дизајн, мултимедија и дигитален маркетинг, контактирајте не веднаш и зајакнете ја репутацијата, продажбата и профитот на вашиот бизнис.

Зашто нашите веб страници вредат толку многу?

Veb dizajn - Veb stranici koi vredat mnogu, Веб дизајн - Веб страници кои вредат многу

Водењето бизнис може да биде навистина скапа инвестиција.

Секаде каде што ќе погледнете некој бара пари од вас – уште една месечна претплата за најновиот софтвер, маркетинг конференција за која умиравте да отидете или пак за еднодневна работилница која што едноставно не смеевте да ја пропуштите. Сите овие трошоци константно се зголемуваат.

Па, како можете да го оправдате трошењето 500-1500€ на сосема нова веб страница?

Колку наплаќаме?

Вистина е, ние наплаќаме малку повеќе од некои други компании кога станува збор за дизајнирање на вашата веб-страница. Ќе бидам искрен; не треба да платите 1000 € + за нова веб-страница. Постојат компании кои ќе бидат пресреќни за 300 € да ви изработат веб страница. Па зошто би платиле повеќе? Тоа е добро прашање. Прашање на кое се надевам дека добро ќе ви одговорам на овој пост.

Зборувавме со многу сопственици на бизниси кои “се обидоа да заштедат пари” со креирање на евтина веб-страница. Многу малку разбираат дека за неполна година ќе им треба нов веб сајт бидејќи постоечкиот нема да им донесе никаква продажба на услугите кои ги нудат.

Погледнете го мејлот кој го добивме пред некој ден.

 • “Имаме веб страница која ни ја изработи компанијата ********. Не е доволно брза како што ветија дека ќе биде, дизајнот не ни се допаѓа воопшто и што е најбитно скоро па и не добиваме никакви повици преку неа, не остваруваме никаква продажба… Дали можете да ни помогнете? “

Оваа е само една од сличните пораки кои ги добиваме барем неколку пати месечно, и тоа докажува едно…

Не се изградени сите веб страници на ист начин.

Постојат огромен број на потенцијални замки кога се креира веб страница, безброј погрешни насоки, затоа верувајте дека ви е многу битно да изберете квалитетна компанија. Постојат многу разлики помеѓу добра веб-страница и лоша веб-страница, и ако не ја ангажирате вистинската компанија, можеби ќе завршите со губење на пари наместо да направите многу повеќе.

Квалитетен наспроти неквалитетен веб-сајт

Под површината, постојат многу клучни разлики помеѓу добра наспроти лоша веб-страница. Вашата цел треба да биде да ги избегнете лошите квалитети по секоја цена.

Неквалитетни веб-страници;

 • Премногу време е потребно да се вчита веб страницата
 • Конфузна навигација
 • Визуелно не привлечна веб страница
 • Клучните информации кои ви се потребни е тешко да се пронајдат
 • Текстовите не се доволно јасни
 • Веб страницата е не респонзивна на мобилни уреди
 • Не можете да ја пронајдете на веб пребарувачи како: Гугл, Бинг итн…
 • Листата продолжува …

Добри веб-страници;

 • Брзо се вчитува
 • Естетски привлечна – Во тек со најновите трендови
 • Јасна навигација
 • Ги содржи сите потребни политики
 • Сите клучни информации се лесно достапни
 • Дизајнирана специјално за мобилни уреди
 • Видлива и лесно достапна на веб пребарувачите
 • Листата продолжува

Цената на “евтин” веб-сајт може да изгледа попривлечно за да започнете, додека не сфатите дека не ви носи никакви клиенти. Тогаш ќе треба да потрошите повеќе време и повеќе пари за редизајнирање на вашиот веб-сајт.

 

Зошто нашите веб страници вредат повеќе?

Со текот на годините сфатив дека нашите ПРОЦЕСИ ја прават најголемата разлика. Времето и фокусот што ги вложуваме при креирањето на вашата веб страница е она што ќе ја направи успешна.

Подолу ги разложив сите клучни моменти за да разберете зашто Art Design Studio е поинаква компанија од останатите и зашто можеме да понудиме квалитет што ретко кој може да го понуди.

 

Ние вложуваме време за да ги разбереме вашите потреби

Пред да започнеме со дизајнирање на вашата веб-страница сакаме целосно да го разбереме вашиот бизнис и потребите на вашите клиенти. Ние се запознаваме со вашите индустрии, конкуренти и каде се наоѓате моментално на пазарот. Тоа ни овозможува да изградиме веб-сајт кој навистина може да “разговара” со вашите клиенти за да изградите доверба со нив.

Без да вложиме време за целосно да го разбереме вашиот бизнис, како можеме да се осигуриме дека вашиот нов веб-сајт е прилагоден на вашата компанија и потребите на вашите клиенти?

Секојдневно се среќаваме со веб-страници со лоши перформанси и никогаш не успеваат да ја вратат вложената инвестиција, бидејќи го прескокнуваат овој прв чекор. Тие брзаат за директно да започнат со фазата на дизајнирање без прво да го извршат истражувањето.

 

Ќе ве советуваме по патот кој го одите

По фазата истражување, започнуваме да го креираме вашиот веб-сајт со вашата крајна цел на ум – без разлика дали е тоа зголемување на продажбата, собирање е-мејл адреси или рекламирање на брендот. Ние креираме веб-страници кои го прават она што вам ви е потребно. И за да успееме во тоа, ќе бидеме максимално искрени со вас во целиот процес.

Почнуваме со креирање или пак употребување на вашата постоечка бизнис фраза која ќе биде лесно воочлива на почетната страница. Фраза која ќе може да го долови она што вие го работите и правите најдобро.

Ќе бидеме искрени и ќе ви кажеме кога мислиме дека нешто нема да функционира, врз основа на нашето долгогодишно искуство околу градење на веб-страници кои конверитраат посети во заработка. На крајот одлуката е ваша, но сметаме дека нашите клиенти го ценат нашиот искрен став и заедничките напори кои ги во вложуваме за постигнување на нивните цели.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

Ние исто така постојано ќе ве советуваме како да добиете најмногу од вашиот сајт. Веб-страницата не треба да ја чувате под стаклено ѕвоно! Треба да расте органски. Затоа сме ние тука, за да ве советуваме и да креираме “СЕО подготвена” веб страница.

Исто така ќе имате многу прашања во текот на целиот процес и ќе сакате некој да ве советува. Еве некои вообичаени прашања кои ни ги поставуваат секојдневно.

 • Како можам да соберам пораки на мојата веб-страница?
 • Треба ли да ангажирам експерт за да ми ги прегледа и корегира сите текстови?
 • Како можам да гарантирам дека онлајн сообраќајот до мојот веб сајт нема да се намали кога ќе ја лансираме новата веб страница?
 • Дали ми е потребно интегриран онлајн чат на мојата веб страница?
 • Треба ли да ангажираме професионален фотограф за да ја исполниме нашата тимска страница

 

Како што реков претходно, додека трае процесот на изработка ние практично сме ви партнери. Па затоа ние сме тука за да го извадиме максимумот од секоја дадена ситуација. Некои веб-дизајнери бледо ќе ја”искреираат” вашата веб-страница. Значи најверојатно земаат нејасна идеја и ја претворат во ваша онлајн брошура. И тоа е тоа, они се убедени дека завршиле со нивната работа.

Ова може да биде поевтина опција, но ќе бидете заглавени со веб-страница која не изгледа добро и најверојатно никогаш нема да ви ја врати вложената инвестиција. Нашата помош и совети им овозможи на нашите претходни клиенти да видат драматично зголемување на сообраќајот и приходите.

Пофални зборови од компанијата Kinetic Group – “Сообраќајот ни се зголеми за 566%

Го сменивме нашиот веб-сајт пред 6 месеци и прејдовме на WordPress платформа. Ги ангажиравме Арт Дизајн Студио. Соработката помина безпрекорно…Се што ветија, исполнија. За 6 месеци нашиот сообраќај е зголемен за 566%, со што сум презадоволен

Пред 6 месеци бевме 184. место на Google. Сега нашиот веб-сајт е рангиран на 5-то место на првата страница на Google. До денес имаме објавено 140 постови, 96% од нив се на првата страница на Google.

~ Kinetic Group ~

 

Секоја веб-страница што ја креираме всушност ја градиме од 0

Верувале или не, многу веб “дизајнери” всушност не дизајнираат ништо. Тие користат претходно изработени темплејти или теми за да го креираат вашиот веб-сајт. Тие едноставно ќе купат готова тема од Themeforest за околу 30 евра и потоа ќе ја инсталираат на WordPress.

Ова не е воопшто лоша алтернатива доколку го правите тоа сами, но ако плаќате веб-дизајнер а тие употребуваат готови темплејти и теми, што всушност добивате за парите кои ги имате вложено?

Лично, никогаш не ми се допаѓале готови темплејти и теми, бидејќи тие сами по себе се многу рестриктивни. Плус носат непотребен товар со себе, товар кој ја успорува веб страница.

Ние ги градиме сите наши веб-сајтови сосема од нула. Секој наш клиент добива уникатен веб-сајт кој е специјално дизајниран за нивниот бизнис. Нивната веб страница е прилагодена на начин кој директно зборува со целната публика.

 

Вашата нова веб страница ќе продава за вас.

Вашата веб страница има зададена задача. Супер е кога веб страницата изгледа одлично, но нејзина задача е да генерира продажби. Ние ќе ја дизајнираме вашата веб-страница со посебна намена. Намената на вашата веб страница како што спомнавме претходно, е да генерира клиенти. Наша работа е да ги поттикнеме клиентите преку вашата веб страница да купат одредена услуга или во најмала рака да ве исконтактираат за повеќе детали.

Ова е најдобар начин да се претворат повеќе од вашите посетители во пребарувања и продажба.

Други веб-дизајнери можеби немаат време да изградат веб-страница фокусирана на генерирање продажби. Тие може целосно да го прескокнат овој чекор и најверојатно ќе пропуштите продажби.

 

Ќе ве поддржиме

Ние сме секогаш тука за да ви помогнеме доколку заглавите. Дури и по изградбата на веб страницата ние ќе бидеме тука за вас и би биле пресреќни да ви помогнеме со одредени проблеми кои ги имате.

Може да направите грешка или случајно да избришете нешто на вашата веб-страница. Но, не грижете се. Слободно можете да ни пратите е-мејл или пак да ни се јавите, секогаш сме тука за да ви помогнеме.

Доколку сакате редовна поддршка од нас, тогаш исто така можеме да креираме и месечен пакет за поддршка врз основа на вашите барања.

За жал, некои компании не работат на овој начин. Најверојатно нема да ве обучат како да ја менаџирате веб страницата и ќе се обидат да ви наплаќаат огромни суми за секоја мала промена. Особено ако сте платиле само мал износ при креирање на веб-страницата. Тие имаат тенденција да продаваат многу евтини веб-страници без никаква обука за користење на самиот веб-сајт за подоцна константно да ви земаат пари за правење на посакуваните промени.

Има шанси да заглавите со веб-страница која нема да можете да ја ажурирате и нема да има постојана поддршка.

 

Ве учиме како да ја користите вашата веб-страница

Доколку вашата веб-страница биде успешна, ќе треба да имате целосен пристап за додавање, уредување и бришење на податоци во било кој момент. Откако ќе ја изградиме вашата нова веб-страница, ќе ве научиме како сами да менувате/додавате податоци. Ќе имате целосен пристап до контролната табла на вашиот веб-сајт, така што ќе можете да направите ажурирања секогаш кога ќе имате потреба.

Други компании за веб дизајн не ви даваат пристап до вашиот веб-сајт. Тие може да претпочитаат да ја задржат целосната контрола врз вашата страница и да ви наплаќаат да направите одредени  промени. Ова го гледам постојано, а во некои случаи тоа може да чини стотици фунти за да направат мали промени. Дури на крајот и доколку ви даде пристап вие нема да знаете како да го користите веб-сајтот.

 

Ние ви ги даваме најдобрите алатки за работа

Ние ви ги обезбедуваме сите најдобри плагини за да го направиме вашиот веб-сајт совршен за вашите бизнис потреби.

Вашата веб-страница ќе биде целосно опремена со сите најдобри функции како што се: интерактивна галерија на слики, одлична видео галерија, софтвер за лесно уредување и управување, можности за споделување на социјалните медиуми и многу повеќе. Ги купуваме сите релевантни плагини и ги сетираме, за вие да не морате да се мачите.

Некои други компании ќе ви го дадат минимумот. Тие ќе ви инсталираат бесплатни плагини кои доаѓаат со ограничена функционалност. Овие плагини може да ја забават вашата веб-страница и да предизвикаат проблеми подоцна во функционирањето на веб-сајтот.

 

Ние го креираме вашиот сајт да биде подготвен и оптимизиран за на веб пребарувачи

Доколку сакате да бидете онлајн, веб страницата мора квалитетно да се оптимизира (SEO) ,а ние ќе треба да бидеме многу внималтени при имплементирање на новите трендови и алгоритми кои ги бараат веб пребарувачите.

Пред да се најавите на Google за резултатите од пребарувањето, тие ќе сакаат да видат дека вашиот веб-сајт одговара на одредени критериуми. Пред да се појавите на Гугл ќе треба да имате исполнето листа на критериуми за да бидете согласни со нивните стандарди.

Некои други агенции нема да ги разгледаат барањата на пребарувачот при изградбата на вашата веб-страница, а со тоа дефинитивно не би се рангирале меѓу првите резултати на Гугл.

 

Ние константно ви го покажуваме напредокот додека ја креираме вашата веб страна

Во текот на креирање на вашата веб страница, ние ви испраќаме редовни извештаи за постојано да бидете во тек со креирањето на веб-сајтот.

Некои компании ќе ве известат само еднаш или двапати во текот на целиот процес, (обично мора да ги “молите” за да ви дадат увид во она што го сработиле). Ова може да го отежне следењето на процесот, а да не зборуваме доколку не ви се допадне нешто откако ќе го завршат проектот, тогаш речиси е невозможно да ги убедите да ги направат корекциите кои ги сакате.

 

Да резимираме за крај

Сигурен сум дека откако го прочитавте овој пост разбирате зашто ги наплаќаме цените кои ги напомнавме погоре. Досега имаме докажано дека процесите кои ги употребуваме за креирање на веб страница функционираат одлично! Ваков тип на веб страница можеби чини повеќе од некои компании, но затоа успехот е речиси загарантиран.

Без разлика во која индустрија сте, ние ќе треба да поминеме низ истите чекори за да креираме веб-страница што работи за вас, а не против вас. За повеќе детали околу веб страниците кои ги нудиме погледнете на следниот линк: Одберете веб-сајт

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Како да ја монетизирате вашата веб страница?

Kako da napravite pari onlajn, Како да направите пари онлајк

Како да ја монетизирате вашата веб страница?

Барате начин како да заработите пари онлајн? Се обидувате да дознаете како да го монетизирате вашиот веб сајт? Еве 11 работи што можете да ги направите за да ја монетизирате содржината на вашиот блог или веб-сајт.

Многу од луѓето кои се заинтересирани во оваа област чезнеат да дознаат како да направат “брзи пари онлајн” и често попставуваат ваков тип на прашања:

“Уморен/на сум од напорна работа. Како можам да направам веб-сајт за да можам да заработам пари без да работам толку многу?”

Јас лично секогаш се будам себеси со тие прашања. Повеќето од богатства “заработени во фотелја” се заработуваат бидејќи сопственикот на компанијата напорно работи кога повеќето од луѓето гледаат телевизија, отишле на пијачка итн.

3 Фактори кои се клучни за онлајн заработка

Постојат три основни фактори кои треба да се земат во предвид кога барате начин за монетизирање на вашата веб-страница или блог:

 • Фокусот на вашата веб страница
 • Колку се подготвени клиентите да потрошат за услугите во вашата област?
 • Големината на вашата публика

Како општо правило, колку е помала вашата публика, толку е поголема веројатноста дека ќе морате да заработите пари преку некоја форма на продажба на производи (да продавате нешто изработено од самите вас или да добиете процент за продажба на производи или услуги на друга компанија. ) Колку е поголема вашата публика, толку е поголема веројатноста дека можете да направите пари со поставување реклами на вашата веб-страница или блог. И колку повеќе вашата публика троши на производи и услуги поврзани со вашата област, толку повеќе пари ќе можете да направите од приходите од реклами и / или продажбата на производот.

Имајќи ги овие фактори на ум, прочитајте ја листата на начини за онлајн заработка подолу и одберете ги најдобрите стратегии за монетизација на вашиот сајт. Запомнете, исто така дека не треба да се ограничите на само еден начин на заработка. Најдобар план е да се развие стратегија за повеќе приливи на приходи. Очекувајте големината на приходите да порасне, паралелно со порастот на популарноста на вашата веб страница.

Најчести начини за монетизација на вашата веб страница


1. Продавајте ги своите производи онлајн

Без разлика каков вид на производи продавата, можете да ги продавате директно преку вашата веб страница, под услов веб страницата да има можност за онлајн плаќање и да имате испланирано како ќе ги доставувате производите до купувачите. Во Македонија овој тип на онлајн плаќање е возможно само доколку поседувате фирма преку која можете да отворите сметка во некоја од Македонските банки. Доколку би имало PayPal во Македонија, се би било поразлично.

2. Монетизирајте ја вашата муза

Имате роман во себе? Или веќе сте го напишале, но не можете да ја убедите издавачката куќа да го купи? Продадете го онлајн, директно на вашата веб страница. Ќе се збогатите и ќе станете познат? Можно е, но најверојатно не, бидејќи процесот е по прилично сложен. но, ќе станете објавен автор и можеби ќе направите малку пари во процесот. Потоа можете да искреирате и продадете водич за тоа како да го објавите и продадете вашиот прв роман.

3. Продавајте ги вашите услуги онлајн

Користењето на вашата веб-страница за онлајн промоција на вашите услуги или пак на вашиот бизнис е по прилично едноставно. Имајте привлечна, модерна веб страница која ќе има содржина околу промоција на вашата експертиза. Имајте во предвид дека секој напис и секоја страница на вашиот сајт треба да вклучува информации за контакт, услугите кои ги нудите, начинот на вашата работа (доколку мислите дека тоа е битно за клиентите да го знаат). Доколку продавате услуги во полето на дизајнот или пак нешто визуелно, би требало да вклучите страница со портфолио. Доколку вашите услуги не можат да се визуелизираат, вклучете страница со студии (студии спроведени врз основа на претходно изработени проекти). Не заборавајте да ставите секција за контакт на секоја страница! Ако е некој заинтересиран, тие треба да бидат во можност брзо да ја забележат контакт секцијата. Дополнителен совет: Доколку имате некој кој може да одговори на телефон за време на бизнис часовите, направете го вашиот телефонски број на страницата  “повик-на-клик” за да може да им се олесни на луѓето кои користат паметен телефон за да ве повикаат.

4. Одржувајте семинари за обука преку вебинари или телесеминари

Наплаќајте за присуство. Или пак дозволете им на посетителите да присуствуваат на настанот во живо бесплатно, но да платат сите оние кои сакаат да имаат снимена копија од настанот. Не заборавајте да имате снимена копија од сите ваши вебинари и телесеминари

5. Купете производи од магацини на големо и продавајте ги посебно.

Тука е потребно да се оди полека. Пред да купите големо количество на стока, бидете сигурни дека постои пазар за производот и дека имате добар начин да ги одведете клиентите до вашата веб продавница. Во оваа ситуација е многу битно да имате обезбедено начин за испраќање на продуктите. Во случај доколку некој не е во вашата област, а сепак сака да го купи вашиот производ.

6. Станете партнер за други компании

Ова е еден вид на партнерска продажба, правите пари кога некој ќе кликне на специјален линк од одреден продукт на вашата веб-страница. Тој продукт всушност вие не го поседувате, туку го препродавате. Кога клиентот кој ќе го кликне линкот на вашата веб страница тој автоматски е редиректиран на оргиналната страна со продуктите кои вие ги препродавате. Одкако клиентот ќе го купи производот одкако е редиректиран од вашата веб страница, вас ви следува процент. Со ваков тип на продажба одприлика заработувате околу 30% од вредноста на продуктот. Можете да отидете на веб-страниците на некои од овие компании кои нудат партнерски договори како: ShareASale.com, Conversant и Rakuten Affiliate Network и барате трговци кои имаат добри понуди кои знаете дека ќе ја заинтересираат публиката на вашиот веб-сајт. Ако сакате лично да ги сретнете трговците со кои сакате да соработувате,  размислете за присуството на Affiliate Summit. Успехот на вашите партнерски продажби ќе зависи од многу нешта. На кој начин всушност вие планирате да го рекламирате производот? Колку е квалитетна вашата веб страница? Дали е добро оптимизирана? Колку сообраќај може да издржи вашата веб страница? Во оваа ситуација продажбата на производите на вашата веб страница ќе зависи од начинот на кој што сакате да ги рекламирате и продавате овие производи.

7. Бидете платени за пополнување на форми

Овој тип на продажба обично вклучува да убедите некој за да пополни формулар и да обезбеди негови информации за контакт за да може трговецот (оној за кој работите) да продолжи со продажниот повик и маркетинг стратегиите. Формуларот може да биде на вашата страница или на страницата на трговецот. За да бидете платени потребно е оној кој ја пополнува формата да ги остави сите потребни информации и формата да биде целосно пополнета.

8. Направете пари преку кликање на реклами

Најпозната од овие мрежи е Google Adsense но, и други мрежи исто така може да ви донесат квалитетен приход. Вие всушност поставувате реклами на вашата веб страница, колку повеќе луѓе кликнат на рекламите, толку повеќе пари ќе земете. За да имате успешна заработка во оваа ситуација потребно е да донесете што повеќе луѓе на вашиот веб сајт.

9. Продавајте претплати на вашата веб страница

Ако имате одредена содржина која би сакале клиентите да ја плаќаат на месечно ниво за да ја имаат, тогаш овој тип на продажба е совршен за вас. За да заработите, мора да им понудите на претплатниците нешто што не можат да го добијат на друго место или пак не можат лесно да ја пронајдат на друго место. Некои примери: Форум ( Место специјализирано за одредена тематика каде што голем број луѓе би можеле да се консултираат и да разговараат меѓу себе),
Онлајн видеа, онлајн курсеви итн.. Доколку размислите сигурни сме дека ќе дојдете до многу слични идеи на нашите. Покрај месечните претплати што ги продавате, можете да продавате и дополнителни производи на вашите членови.

10. Собирајте донации

Никој не сака да моли за пари, но доколку имате лојални фанови на вашиот сајт побарајте да донираат одредена сума на пари за да можете да го одржувате веб-сајтот и понатака.

11, Дополнителни начини да заработите пари кои намерно не ги вклучивме во оваа статија

Всушност постојат неколку вида на заработка кои ние намерно не ги набројавме во оваа статија поради тоа што сметавме дека се не етички – Заработување преку давање одлична рецензија на вашата веб страница за одреден производ, наплаќање за поставување на статија на вашата веб страница која ќе биде линкувана со веб страницата на оние кои платиле. Ваквиот вид на заработка во голем број од случаевите е не етичка па дури по некогаш и не законска.

Постојат илјадници други начини за заработка и монетизација на вашата веб страница. Бидете креативни, посетете и анализирајте ги веб страниците кои имаат огромен број на дневен сообраќај. Размислете на кој начин успеале во тоа и пробајте да ги примените нивните методи на вашата веб страница.     

4 причини зошто добра веб-страница е од огромно значење за вашиот бизнис

Kvalitetna veb stranica za sekoj biznis, Квалитетна веб страница за секој бизнис

Ако сте мал бизнис и сеуште не сте присутни онлајн, тогаш најверојатно треба да направите квалитетна веб страница која ке ја одсликува професионалноста на вашиот бизнис! – Немајќи веб страница во 2018 година пропуштате одлична можност да генерирате повеќе приходи и профит за вашата компанија. Од почетокот на 2012 година, извештаите покажаа дека имало 2,4 милијарди интернет корисници ширум светот. Интернетот стана одлична алатка за купување и продавање на производи и услуги, споделување на документи, комуникација со пријателите и семејството, забава, едукација и многу други активности.

Луѓето се онлајн

Како професионален графички дизајнер, веб дизајнер и мултимедија специјалист, доста често клиентите ме прашуваат  дали навистина веб страницата е неопходна за генерирање на поголем профит и повеќе клиенти? Дали ми помогнала на мене и на мојата компанија? Мојот одговор е секогаш ист … ДА ! Ако сте сопственик на бизнис, дефинитивно треба да имате интернет страница. Еве зошто:

 • Статистичките податоци покажаа дека околу 2,5 милијарди луѓе го користеле Интернетот во 2015 година – скоро една третина од населението на Земјата.
 • Повеќе од 356 милијарди долари беа потрошени од интернет-купувачи во 2015 година.
 • Тековните тенденции за купување покажуваат дека луѓето купуваат сè, од книги, накит, возила до живи акции и недвижен имот.
 • Бројот на луѓе кои секојдневно го користат интернетот е во пораст. Ова значи дека околу 70% од населението на земјата има пристап до него.
 • Онлајн шопинг стана нормална активност за многу интернет корисници. Се покажа дека е полесно и поефтино за нив.

Како што можете да видите, да се биде мала компанија не е воопшто важно кога станува збор за потенцијални бенефиции од постоење на веб просторот.

Подобрете го вашиот кредибилитет

Бидејќи мнозинството од населението на земјата го користат интернетот, веб-страницата е најдобриот начин да му раскажете на светот за вас и за вашата компанија. Ова е исто така одлична можност да им објасните зошто ја заслужувате нивната доверба. Всушност, корисниците на интернет денес очекуваат сите сериозни сопственици на бизнис да имаат веб страница која ќе биде брза за пристапување, модерна и оптимизирана за на мобилен уред.

Оптимизација за на веб пребарувачи (SEO)

Дали кога ќе ги пребарате вашите конкуренти на интернет се појавуваат во резултатите пред вас?
Доколку е така тогаш дефинитивно треба да промените нешто околу тоа, бидејќи од огромна важност е кога потенцијалниот клиент ќе пребара одредена услуга на интернет, да се појавите меѓу првите резултати.

24/7 Изложеност

Нели би сакале секое утро кога ќе се разбудите од спиење и кога ќе ја проверите вашата сметка да видите одлична сума на пари? Нема никаква магија, само реалност за многу претприемачи. Разберете го ова на ваков начин, поседувајќи веб продавница која е брза, доверлива, модерна и оптимизирана за на сите екрани клиентите ќе ја обожуваат. Веб продавницата е подготвена да генерира приход во секое време, утро, навечер, 24 часа во денот… Ваше е само да бидете подготвени и да ги земете работите во ваши раце.

Доколку по читањето на оваа статија, се решивте за изградба на квалитетна веб страница или пак размислувате околу тоа,
посетете го најдоброто веб дизајн студио во Македонија – Art Design Studio

БЕСПЛАТНО

Со секое нарачување на нова Веб Страница нудиме БЕСПЛАТЕН хостинг план и домен. Промоцијата трае до крајот на јануари 2021 година.