Како да замените позадина во Фотошоп

Kako da zamenite pozadina od slika so Fotosop, Како да замените позадина од слика со Фотошоп
Share on facebook
Share
Share on twitter
Share
Share on linkedin
Share
Share on google
Share
Share on pinterest
Share
Share on vk
Share

Како да замените позадина во Фотошоп

Сигурно безброј пати ви се случило одредена слика од вас да ви се допаѓа, но позадината е ужасна па не можете да ја искористите сликата…Не грижете се, имаме решение за вас. Со оваа техника во Фотошоп, можете да ја одстраните позадината од вашата слика и да додадете нешто што ви се допаѓа…

Овој процес е составен од неколку чекори, најпрвин треба да го исечете објектот кој сакате да го зачувате/изолирате. Овој чекор се работи со алатката “Magic Wand” но, доколку проектот е покомплексен, тогаш ја препорачуваме алатката “Pen Tool” Доколку се немате запознаено со алатката “Pen Tool” погледнете го овој туторијал.

 

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

Share on facebook
Share
Share on twitter
Share
Share on linkedin
Share
Share on google
Share
Share on pinterest
Share
Share on vk
Share

БЕСПЛАТНО

Со секое нарачување на нова Веб Страница нудиме БЕСПЛАТЕН хостинг план и домен. Промоцијата трае до крајот на јануари 2021 година.