Веб Дизајн – Изработка на Веб Страници / Веб сајтови

Sovremeni Veb Stranici, Современи Веб Страници

Професионална и модерна, SEO оптимизирана веб-страница е докажано дека ќе ја зголеми вашата заработувачка.

Вашиот веб-сајт е веројатно вашата најважна маркетинг алатка која загарантирано ќе го зајакне вашиот бизнис и ќе го подигне на едно наредно ниво. Размислете на овој начин:

 • 93% од онлајн соработките започнуваат преку пребарување.
 • 63% од клиентите првенствено ја пребаруваат веб-страницата на вашата компанија, пред да започнат да соработуваат со вас на било кој начин.
 • 48% од луѓето велат дека дизајнот и брзината на веб-страница се број еден фактор кога станува збор за кредибилитетот на одреден бизнис.

Во денешниот, современ и деловен свет, секоја компанија има потреба од квалитетна Веб Страница – таа всушност претставува ваш виртуелен продажен претставник кој работи 24 часа на ден, седум дена во неделата. Доколку вашата веб-страница не е респонзивна за на мобилни уреди, изгледа застарено, не ги претвора посетителите во клиенти, или едноставно не ви се допаѓа, потребен ви е професионален Веб-Сајт  кој ќе ги претвори сите ваши посетители во клиенти.

 

Креираме Веб страници за сечиј вкус

Ние Веб страниците ги градиме од нула. Не користиме готови темплејти или теми. Ги креираме целосно според вашиот вкус. Имаме решение за сите типови на бизнис, од микро бизниси па се до огромни компании.

 

Мобилни респонзивни Веб страници

Околу 90% од корисниците на интернет, пребаруваат на мобилен уред. Дали вашата веб страница е респонзивна на мобилни уреди, таблети итн? Ние дизајнираме Веб страници кои се целосно респонзивни за на мобилни уреди и вашите клиенти ќе бидат задоволни бидејќи од каде и да ја прегледаат вашата веб страница, таа ќе изгледа одлично.

 

Нема скриени трошоци или пак клаузули за сопственост

Некои компании од оваа област всушност ве залажуваат да подпишете договор за одржување на вашата Веб страница. Доколку после некое време, сакате да престанат со одржување на веб страницата, според договорот или можат да ја задржат вашата веб страница, или ќе ви побараат дополнителни средства за да си ја одкупите вашата веб страница. Кај нас, вашата веб страница е во 100% ваша сопственост.

 

SEO оптимизација – Бидете пред вашите конкуренти

Вашиот веб-сајт треба да биде видлив – Кога ќе кажеме видлив, мислиме за веб пребарувачите како Google. Над 90% од онлајн соработките започнуваат преку пребарување, така што вашата веб-страница треба да биде SEO оптимизирана според најновите тактики и стратегии.

Кога корисниците ќе пребараат некој клучен збор кој го содржи вашата веб страница, вие ќе се појавите во првите 3 места на резултатите од пребарувањето. Кога станува збор за SEO оптимзација, морате да разберете дека ова е една од клучните работи преку кој вашиот бизнис ќе генерира клиенти, постојано и постојано.

 

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

 

Безбедна Веб Страница

Вашата веб-страница мора да биде безбедна. Доколку на вашата веб страница треба да се внесат лични и осетливи податоци, тогаш вашата веб страница мора да поседува валиден SSL сертификат и дополнителни безбедносни заштити. Доколку вашата веб страница е правилно заштитена, тогаш Google ќе го забележи тоа и ќе ви помогне подобро да се рангирате на резултатите од пребарувањето.

 

Брзина

Вашата Веб Страница потребно е да биде брза – Вашите посетители имаат трпение да чекаат одприлика 4 секунди за да се вчита страницата. Доколку чекањето трае повеќе од тоа, 40% од нив ќе си заминат и ќе отидат на друга веб-страница. Нашите веб страници се одлично оптимизирани и ги складираме на “Lite Speed” сервери кои се неверојатно брзи.

 

Зошто компаниите се презадоволни од нашите Веб Дизајн услуги?

На пазарот има навистина многу компании кога станува збор за Веб Дизајн, па зошто би не одбрале нас? Ние ја разбираме суштинската потреба од квалитетна Веб Страница. Ние знаеме успешно да искомбинираме повеќе работи и на тој начин ние всушност нудиме целосен пакет.

Една успешна веб страница потребно е да има неверојатен модерен изглед, одлична брзина, супер SEO оптимизација, респонзивен дизајн и различни функционалности кои ќе работат беспрекорно.  Нашата компанија всушност нуди и дополнителни услуги кои го дополнуваат пакетот:

 

– Компатибилност на Веб Страницата со сите типови на веб пребарувачи

– Интеграција со социјални мрежи

– Услуги во областа на Дигитален Маркетинг

– Целосен пакет за SEO оптимизација

– Графички дизајн услуги (Погледнете целосна листа со сите услуги)

– Мултимедија (Креирање на секакви промотивни видеа)

– Поврзување на Веб страницата со Google Analytics и Google Search Console

– Одржување на Веб страници

И повеќе!

Добивате Веб страница која ќе биде 100% во ваша сопственост – за разлика од многу други компании кои го држат вашиот веб-сајт како заложник. Ќе бидете изненадени доколку дознаете колку компании во оваа област имаат скриени клаузули во нивните договори.

Кажете ни за вашите бизнис цели, заедно ќе смислиме каква Веб страница најдобро ќе му одговара на вашиот бизнис. Заедно ќе одлучиме за нејзиниот изглед, кои функционалности треба да ги содржи итн… Јавете се на нашиот телефонски број и договорете средба која буквално ќе го промени вашиот бизнис.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

SEO оптимизација – Подобар Google ранкинг

SEO - Veb dizajn, SEO - Веб дизајн

Начините на оптимизација постојано се менуваат, и може навистина да биде тешко да се држи чекор со најновите случувања. Но, ако сакате вашата веб страница да има голем сообраќај, едноставно морате да бидете во постојан тек со најновите SEO трендови и случувања.

Добро оптимизирани веб сајтови добиваат се повеќе и повеќе сообраќај со текот на времето, а тоа значи дека генерираат значително повеќе продажби. Без оптимизација веб пребарувачите нема да можат да ја пронајдат вашата веб страница и може да се каже дека целиот труд кој го имате вложено може да не ви се исплати.

Во оваа статија ќе ви ги одкриеме основните фактори кои се клучни за рангирање повисоко на Google.

Кои се најважните фактори за рангирање високо на Google?

 • Безбедна и достапна веб-страница
 • Брзина на страница (вклучувајќи брзина и на мобилната верзија на вашата веб страница)
 • Респонзивна веб страница
 • Старост на домен, URL и авторитет
 • Оптимизирана содржина
 • Техничка оптимизација
 • Социјални мрежи

Пред да навлеземе во детали за секој фактор за рангирање засебно, да ги разгледаме основите за тоа како рангирањетов всушност функционира.

“Како да се рангирате повисоко на Google?”

Многу од луѓето се прашуваат како рангирањето функционира, па пред да навлеземе подетално за факторите за рангирање на пребарувачите, ајде да започнеме со одговарање на некои од основните прашања што повеќето луѓе ги имаат околу SEO оптимизирањето.

Како што можеби веќе знаете, со оптимизирање на вашата веб страница вие всушност се залагате за тоа повисоко да ја рангирате вашата веб страница на резултатите од пребарувањето. Кога луѓето пребаруваат одредени фрази или пак клучни зборови и доколку вашата веб страница содржи некој клучен збор кој претходно бил пребаран, вашата веб страница ќе се појави во првите 3 места помеѓу резлутатите од пребарувањето. Доколку се случи тоа, 95% од времето вашата веб страница ќе биде прва отворена од страна на корисниците.

Не очајувајте доколку не успеете да се рангирате први на Google за одредени клучни зборови. Доколку се наоѓате во првите 3 места, вие сте успеале во вашата мисија. Шансите дека пребарувачите ќе ја отворат вашата веб страница се преку 90%.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

Што точно бара Google од вашата веб страница?

Генерално целта на Google e да ги организира сите информации за да бидат достапни и корисни за неговите корисници. Кога ќе пребарате одреден производ, услуга итн, треба да ви се појават најрелевантните податоци кои ви се потребни во моментот.

Клучна работа за рангирање на вашата веб страница високо е нејзиниот квалитет. Потребно е да имате навистина квалитетна веб страница според повеќе критериуми.

 • Да биде јасна намената на вашата веб страница
 • Потребно е изгледот на вашата веб страница да влева доверба кај луѓето. Не треба да изгледа застарено или пак да биде затрупана со банери и реклами.
 • Потребно е да имате квалитетна содржина
 • Потребно е да имате блог

Врз основа на овие критериуми за рангирање, Google ги прикажува најрелевантните, висококвалитетни резултати поврзани со она што луѓето го пребаруваат во моментот. Најсоодветни резултати се прикажани меѓу првите, а останатите се прикажани подолу на страницата.

 

1. Безбедна и достапна веб-страница

Вашата веб страница потребно е да поседува валиден SSL сертификат (HTTPS ПРОТОКОЛ) бидејќи Google тоа го гледа како еден од клучните фактори кога се работи за рангирање помеѓу првите места. Вашата веб страница потребно е да биде на стабилен сервер / хостинг каде што нема да има никакви проблеми со конекција, брзина итн..

Вашата веб страница треба да биде целосно достапна за Google за да може да ја прочита преку неговите ботови, кои треба влезат на вашата веб страница, да ја скенираат целосно и да ја рангираат според резултатите кои ги имаат добиено.

 

2. Брзина на Веб Страница (вклучувајќи брзина на мобилна страница)

Брзината на веб страницата е наведена како еден од клучните фактори кога се работи за повисок ранг. Google се грижи за своите корисници и сака нивното искуство на вашата веб страница да биде непречено, а брзото вчитување на веб страницата ќе ги направи корисниците задоволни.

Google објави вест за промена на алгоритмите за пребарување минатата година. На резултатите од пребарувањето ќе се рангираат веб страници кои имаат одлична брзина на мобилната верзија од нивната веб страница. Доколку вашиот веб-сајт не се вчитува брзо, тогаш би можеле да поминете казнето од страна на чичко Google.

Можете да ја користите алатката за тестирање на брзината на мобилни уреди. Кликнете на алатката “Test my Site”.

 

3. Респонзивни Веб Страници

Додека сме кај мобилните уреди, респонзивноста на веб страницата игра клучен фактор кога станува збор за рангирање на вашата веб страница. Поголем дел од луѓето ги користат своите мобилни телефони за пребарување на интернет, а тоа е една од главните причини поради кои Google ги најави промените во своите алгоритми.

Најпрвин вашата веб страница се индексира во мобилен формат, што значи дека автоматски проверува дали вашата веб страница е респонзивна на мобилен уред.  Доколку вашиот веб-сајт не е оптимизиран за на мобилни уреди, ризикувате да не бидете успешно рангирани.

Google секогаш на прво место ги става своите корисници. Доколку корисниците се задоволни од вашата веб страница,  ќе бидете наградени поради тоа, со тоа што ќе бидете рангирани повисоко на резултатите од пребарување.

 

4. SEO Оптимизирана содржина

Содржината е убедливо најважен фактор кога станува збор за SEO. Содржината никогаш не смее да биде крадена или дупликат со текст пронајден на интернет. Google тоа лесно го препознава. Доколку корисниците кои влегле на вашата веб страница се задоволни од содржината која ја прочитале, тие ќе разгледаат и други содржини, секции, слики итн…  На тој начин посетеноста на вашата веб страница ќе започне да расте.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

5. Социјални мрежи

Кога луѓето ја споделуваат вашата содржина на социјалните мрежи, тоа е уште еден знак дека вашата содржина вреди. Студијата на когнитивен SEO со преку 23 милиони споделувања најде дефинитивна врска помеѓу социјалните споделувања и рангирањето на Google. Повторно, колку повеќе споделувања имате на вашата содржина на социјалните медиуми, толку повеќе Google разбира дека вашата содржина вреди, дека корисниците се задоволни и вие ќе бидете наградени за тоа, со повисок ранг. За тоа е потребно да имате Facebook страница и преку нејзе да ја споделувате содржината од вашата веб страница.

Нарачајте интернет продавница

Naracajte internet prodavnica, Нарачајте интернет продавница

Со рапидниот раст на популарноста на интернетот и технолошкиот напредок, значително е олеснето купувањето на вашиот омилен производ или услуга онлајн, бидејќи тоа можете да го направите преку вашиот компјутер или мобилен телефон. Онлајн кориснниците преку своите лап-топ компјутери, таблети, па дури и мобилни телефони можат да направат повеќе работи, вклучувајќи и купување па дури и продажба на производи преку Интернет. Сумирано, луѓето во денешно време навистина лесно можат да водат сопствен бизнис преку својот лаптоп, мобилен телефон итн…

8 причини зошто треба да имате веб-продавница

Со брзиот раст на онлајн пазарот, тука го поставуваме прашањето, зашто вие да немате сопствена онлајн продавница преку која ќе генерирате профит? Погледнете ги овие 8 причини зашто треба да имате сопствена веб продавница.

 

1. Огромен пазар


Веб-продавницата ќе ви даде можност да допрете и да ги понудите вашите производи и услуги на најразлични клиенти ширум светот, без оглед на растојанието и временската зона. Вашата веб страница работи 24 часа на ден, 7 дена во неделата и доколку дозволите ние да ја искреираме, ќе добиете квалитетна веб страница, SEO оптимизирана, респонзивна, ултра брза и со преубав изглед. Таа ќе ви биде највредниот продавач.

 

2. Проширете го својот бренд

Можете да ја диверзифицирате вашата палета на производи за да ја зголемите продажбата на нематеријални/виртуелни производи како Е-книги, албуми, песни, филмови итн, кои можат да се продаваат во вашата онлајн продавница како виртуелни производи.

 

3. Повисока стапка на конверзија

Веб продавница води до повисока стапка на конверзија. Што значи ова? Поголема е веројатноста потенцијалните купувачи да купат производ или услуга онлајн каде што веднаш ќе можат да ја направат својата нарачка одколку да чекаат ред или отварање на некоја продавница.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

4. SEO Оптимизација на вашата веб страница

Со добра SEO оптимизација, вашата веб-страница ќе се појавува меѓу првите резултати на пребарувачите како Google кога некој ќе пребара клучен збој кој го содржи вашата веб – продавница. Исто така препорачливо е да ги користите социјалните мрежи како што се Фејсбук и Твитер за градење на доверба меѓу вашите клиенти преку критики, рејтинзи, коментари итн… Исто така потребно е постојано да ги информирате вашите клиенти преку редовни објави за вашите производи, понуди, попусти итн…Преку овие начини можете значително да ја зголемите бројката на посети на вашата веб-продавница.

 

5. Конфор зона

Се повеќе и повеќе интернет корисниците ја ценат удобноста на онлајн шопингот, наместо да трошат часови и часови во потрага по физички продавници, луѓето сега купуваат преку интернет додека се дома или во движење. Не секогаш временските услови ни дозволуваат да излеземе и да прошетаме до некоја продавница бидејќи некогаш врне дожд, снег, некогаш е жешко, ладно итн…Едноставно ваквиот тип на купување ни овозможува кога и да посакаме и од каде и да посакаме да купиме некој продукт или услуга кои ни се допаѓаат.

 

6. Помалку тековни трошоци


Без сомнение, многу поевтино и полесно можете да ги продавате вашите производи и услуги онлајн на вашата веб страница заразлика од тоа да имате физичка продавница за која ќе треба да плаќате сметки, кирија, вработени итн…На овој начин можете да си дозволите да имате пониски цени заразлика од вашата конкуренција, а тоа е огромен плус.

 

7. Помалку ризик

Онлајн продавница ви овозможува да генерирате профит но со значително помал ризик заразлика од физичката продавница. Онлајн продавницата има значително помалку трошоци од физичка продавница, полесна е за менаџирање и не сносува никаков ризик околу крадење или оштетување на роба.

 

8. Првиот впечаток е најважен

Вашите потенцијални купувачи моментално донесуваат одлука дали ќе купат нешто на вашата страница или не. Доколку им се допаѓа естетски како изгледа вашата страница, доколку им изгледа безбедна, доколку има квалитетен опис на производите кои ги продавате и доколку имате наведено која е вашата политика во врска со испораката на производите, тогаш верувајте дека потенцијалните купувачи постои огромна шанса да се претворат во ваши редовни купувачи. Од огромна важност е да употребувате квалитетни слики за преставување на вашите производи, бидејќи секогаш првиот впечаток е најважен.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Ние нудиме модерни, утлра брзи, SEO оптимизирани, безбедни и респонзивни Веб-Продавници кои се во состојба да ви донесат огромен профит. Контактирајте не на следниот линк. Веб страници.

 

Какви веб страници нудиме?

Kakvi Veb Stranici Nudime, Какви Веб Страници Нудиме

Интернетот е огромен. Во моментов постојат милиони активни веб страници и сите се натпреваруваат за одреден дел од вниманието кое онлајн корисниците го пружаат секојдневно. Кога почнувате бизнис и сакате нова веб-страница, можеби не е најпаметно да размислувате за големата слика, за огромната конкуренција на пазарот. Она што ви е најбитно е да имате подобра Веб Страница од онаа на вашата конкуренција. Веб страница која ќе генерира клиенти за вас.

Има многу различни типови на веб страници и треба навистина добро да размислите пред да ангажирате компанија која ќе ги го гради вашиот веб-сајт. Не грижете се, ние сме тука за вас.  Ви прилог ќе ви прикажеме 10 типови на веб страници, сите се уникатни и сите можат да ви донесат профит, во зависност од начинот на кој ѓи употребувате.


1. Онлајн продавница


Е-трговија или онлајн веб продавница е веб страница на која луѓето можат директно да купуваат производи од вас. Веројатно веќе сте користеле голем број на интернет продавници како што е Aliexpress, и претпоставуваме дека знаете на кој начин функционираат. Одкако ќе добиете готова веб продавница начинот  на кој функционира е следен: Поставувате производи за продажба на вашата веб страница, цена за истите, во која категорија спаѓаат, опис и толку е вашата работа. Потоа одкако некој од вашите корисници ќе купи одреден производ, во зависност каква е политиката на веб страницата, или вие ќе треба да го доставите производот, или они треба да го подигнат од некоја претходно договорена локација.

Бидејќи во Македонија немаме PayPal, начинот на кој ќе ви легнуваат средствата е малку поразличен. Првично ќе треба да имате регистрирано компанија на која ќе легнуваат средствата од продадените производи. Исто така потребно е да се направи договор со некоја од Македонските банки (Комерцијална банка, Стопанска банка итн…) Одкако ќе се направат сите потребни тестови од нивна страна со вашата веб страница и доколку е се во ред, ви даваат зелено светло за онлајн продажба.

 

2. Бизнис веб-страница


Бизнис веб-страница е секоја веб-страница која е наменета за претставување на одреден бизнис. Веб страницата потребно е да го има истиот визуелен идентитет како вашиот бизнис (за веќе постоечките клиенти да препознаат дека позади таа веб страница стои вашата компанија) и да се пренесат услугите или продуктите кои ги нуди вашата компанија.

Дефинитивно секој бизнис потребно е да има веб страница. Тоа го очекуваат вашите клиенти. Компанија која нема веб страница онлајн корисниците можат да претпостават дека е несериозна, а тоа е веќе изгубен потенцијален клиент. Разберете го следново: Веб страница е вашиот најдобар продавач. Веб страницата продава и кога вие сте зафатени, кога спиете, кога јадете итн.. Веб страницата е тука за вашиот бизнис 24/7 и доколку е квалитетна, и одлично оптимизирана, ќе се изненадите од приходите кои ќе ви ги донесе.

 

3. Забавни Веб Страници


Огромен дел од интернет корисниците преферираат интернетот да го користат за забавни цели. Посетуваат најчесто забавни веб страници како што се: Мотика, Кајгана, Точка итн…
Повеќето од овие веб-страници генерираат профит преку објавување на реклами на нивните веб страници. Рекламирање на приватни бизниси, Google Adsense банери итн…

Доколку сакате да започнете забавен веб-сајт, имате навистина голем избор на различни забавни категории. Можете да правите смешни или информативни видеа, да пишувате забавни блог статии итн… Внимавајте доколку превземате статии, видеа или слики од други веб страници, тоа да го направите стриктно со нивна дозвола и да напишете извор на крајот на вашата статија.

 

4. Портфолио Веб-страници

Портфолио Веб страници служат за прикажување на своите претходно изработени проекти, дела, претходни работи позиции итн…Ваквиот тип на веб страници всушност претставуваат ваше лично портфолио кое можете да го покажете на вашите клиенти, доколку сте во потрага по работа, можете да го покажете кај работодавците итн.  Овој тип на веб страници всушност најчесто се употребуваат од страна на креативни професионалци, хонорарци, фриленсери бидејќи во секое време можат да ги прикажат своите вештини и способности кај нивните клиенти.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

 

5. Веб страници за вести

Медиумските веб-сајтови се информативни веб страници за моменталната состојба во општеството, државата и целиот свет. Тука можете да ги пронајдете најпопуларните вести во врска со општеството, технологијата, политиката итн… Овој тип има одредени преклопувања со веб-страниците за забава, но поголемиот дел од медиумските веб-страници покрај забава имаат и многу други посериозни категории.

Генерирањето профит на овие веб страници е исто како и на забавните веб сајтови, преку поставување на реклами на самиот сајт. Ваквиот тип на веб страници се одлична прилика за да ги информирате онлајн корисниците со корисни и интересни вести, а они за возврат ќе ве наградат со нивното присуство на вашата веб страница. Доколку задржите континуитет со објавување на релевантни вести, верувајте ни дека за многу брзо време ќе имате лојална публика која редовно ќе ја посетува вашата веб страница.

 

6. Веб-страница Брошура


Ваквите веб страници се поедноставена форма на деловните веб-страници. Овој тип на веб страници се за бизниси кои се свесни дека дека им е потребно онлајн присуство, но не сакаат да инвестираат многу во веб страница. Ваквиот тип на веб-сајтови е сочинет од само неколку страници кои ги објаснуваат основите на она што го работите, некоја слика од вашиот продукт/услуга и контакт страница.

Ваквите веб-сајтови можеа многу често да се сретнат во минатото, но сега кога корисниците се толку широко распространети на интернетот, навистина многу поретко можеме да сретнеме вакви веб страници.

 

7. Непрофитна веб-страница


Без разлика дали имате потреба од профит, веб страниците се неопходна алатка без која буквално не се може во денешницата. Непрофитните организации имаат потреба од веб сајт преку кој ќе можат да ги собираат потребните донации, и каде што луѓето ќе можат да прочитаат за самата организација и да одлучат дали сакаат да ја подржат.

Доколку имате потреба или размислувате да отворите непрофитна организација, тогаш изградбата на веб-страница за вашата организација е клучен чекор во докажувањето на вашиот легитимитет и достигнувањето до повеќе луѓе. Можете да го користите за промоција на проектите кои ги изработила вашата организација, да ги поттикнуваат следбениците да преземат акција, односно да донираат доколку им се допаѓа некој проект или некоја цел за која би сакале да се заложат.

 

8. Едукативна веб-страница


Веб-страниците на образовните институции и оние кои нудат онлајн курсеви спаѓаат во категорија на образовни веб-страници. Овие веб-страници имаат примарна цел да обезбедат едукативни материјали за посетителите. Некои од начините за генерирање профит преку ваква веб страница е поставувањето на реклами како и кај забавните и медиумските веб страници. Доколку решите да имате курсеви на вашата едукативна веб страница можете да ги продавате или пак да продавате месечна/годишна претплата за премиум пристап до материјалите.

 

9. Лична веб-страница

Не се сите веб страници направени за да генерираат профит. Многу од луѓето наоѓаат вредност во создавањето на лични веб-страници за да ги споделат своите креации, дела, песни, текстови со останатиот дел од светот. Во оваа категорија спаѓаат личните блогови, веб страници со мотивациони видеа, веб страници со фотографии итн… Понекогаш се случува овие веб-страници да се испопуларизираат до степен каде што би можеле да почнат да заработуваат солидно, секако доколку сопственикот на веб страницата се согласи на оваа промена.

Навистина важно за овие веб страници е да имаат примамлив изглед, естетски да изгледаат убаво и да имаат интеграција со социјални медиуми. На овој начин веб страницата може да ја дознаат многу повеќе луѓе. Доколку веб страницата е одлично оптимизирана (SEO) посетеноста може да се зголеми многу повеќе.

 

10. Веб портал

Веб порталите се често веб-страници дизајнирани за одредени внатрешни цели во бизнисот, организацијата или институцијата. Тие собираат информации во различни формати од различни извори на едно место за да ги направат сите релевантни информации повеќе пристапни за луѓето на кои им се потребни. На овие веб сајтови често пати се вградува систем за логирање на корисници каде што ќе можат да внесат одредени информации или свои лични ставови.

Веб порталите генерално се покомплексни веб страници за креирање и потребни се искусни веб дизајнери за да направат ваков веб сајт без грешки при функционирањето.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Каква веб страница ви е потребна?

Првиот чекор кој ќе треба да го направите е да дефинирате каква веб страница ви е потребна. Потоа можеме заедно да решиме како сакате да изгледа, бои, текст, елементи, функционалности кои би сакале да ги има вградено итн…Закажете изградба на Веб Страница, а ние ќе се погрижиме да добиете веб страница која ќе изгледа модерно, ќе биде ултра брза, одлично SEO оптимизирана, целосно респонзивна и што е најважно, ќе генерира профит. Можете да не контактирате тука: Креирање на веб страници.

 

Креираме ултра квалитетни Веб Страници

Ultra kvalitetni Veb Stranici, Ултра квалитетни Веб Страници

Како да добиете ултра квалитетна веб-страница која ќе генерира профит за вашиот бизнис? Кои карактеристики треба вашата веб страница да ги исполни? Всушност постојат 9 главни карактеристики кои треба вашата веб страница да ги содржи.


1. Бидете чекор пред вашата конкуренција

Многу компании нудат веб страници изработени на брз начин (3-7 дена), но всушност 90% од веб страниците кои ги нудат генерално делат ист код. Всушност сите веб страници кои ги продаваат на клиентите се исти меѓусебно, со минимални измени. Различни логоа, слики, бои, содржина и по некој различен графички елемент.  Таквите веб страници бидејќи ги има премногу и не се воопшто квалитетни, верувајте ни дека нема да ви ги испорачаат посакуваните резултати.

Верувајте дека е најдобро да имате веб страница која значително ќе се разликува од онаа на вашите конкуренти. Која ќе биде подобра, побрза, ќе има уникатен изглед и ќе биде одлично оптимизирана.  Вашите конкуренти нема да можат да се натпреваруваат со вас.

 

2. Веб страница за вашиот бизнис

Најдобро решение е да имате веб страница која ќе биде изработена буквално од нула и ќе биде внимателно изработена само за вашата компанија или бизнис. Тогаш ќе имате персонализиран веб-сајт токму за вашите потреби. Потребна ви е веб страница која ќе има неверојатен изглед кој ќе кореспондира со вашиот бренд, а верувајте ни дека клиентите тоа навистина знаат да го ценат. Најдобрата платформа за повеќето веб страници е Ворпрес. Има неверојатно лесен CMS (контролна табла) за користење и одржување на веб страницата.

 

3. Едноставна навигација

Високо квалитетните веб страници можеби ви звучат комплексно, но тие се наједноставни за користење. Тие всушност имаат многу едноставна навигација преку која секој ќе може да се снајде на веб страницата. Тоа е суштината на една веб страница. Да ги понуди сите услуги на правилен начин, но сепак да може лесно да се пристапи до истите. Веб страница која има прекрасен изглед, квалитетна содржина, одлична брзина и едноставна навигација може да се каже дека е осудена на успех.

 

4. Веб страница со силна архитектура

Архитектурата на вашата веб-страница е многу битна. Квалитетна веб страница нема непотребни количини на код кои ја успоруваат и водат понекогаш до непотребни грешки. Веб страница која има минимизиран и среден код овозможува беспрекорно користење и неверојатна брзина која е клучна за зголемување на посетеноста на веб страницата.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

5. Многу простор за вашата содржина

Веројатно ја имате слушнато фразата “Содржината е Крал на SEO”. Тоа се однесува на содржина на веб страница. Тука се вклучени блог постови, статии, слики, видеа и графики. Од суштинско значење е да имате доволно простор за сите содржини што ви се потребни на вашата веб-страница. Ова не значи поголем број на страници на вашиот веб-сајт, туку повеќе простор за содржини на самите страници. Она што е најбитно е веб страницата да биде во совршена комбинација помеѓу функционалностите (навигација, среден код, архитектура, простор за содржина) и графиката. Од огромна важност е веб страницата да биде визуелно привлечна и модерна, бидејќи првиот впечаток кај вашиот посетител е најважен.

 

6. Функционалност по желба

Вашиот бизнис е уникатен, а тоа значи дека и вашиот веб-сајт треба да биде уникатен. Доколку ви е потребно вашата веб страница да има одредена специфична функционалност (контакт форми, калкулатори, форми за закажување на посети, регистрирање на корисници итн…) ние без никаков проблем ќе ги искреираме. Ваше е само да бидете концизни и да ни кажете точно што сакате, а за останатото не грижете се.

 

7. SEO подготвена Веб страница


Професионалните компании за Веб Дизајн знаат дека SEO оптимизацијата е еден од најважните сегменти кога се гради една веб страница. Ова значи дека при креирање постојано треба да се внимава секој елемент да биде правилно оптимизиран. Токму од ова зависи колкав ќе биде бројот на вашите органски посети на веб страницата. Ова всушност значи дека вашата веб страница ќе има значително поголеми шанси да биде пронајдена на Гугл одкако некој корисник ќе пребара некој клучен збој кој го содржи вашата веб страница. На кратко кажано, вашата веб страница ќе генерира значително повеќе клиенти за вас. А од квалитетот на веб страницата зависи дали тие клиенти ќе се решат да купат некоја услуга или производ од вас.

 

8. Респонзивен дизајн

Еден од главните проблеми со повеќето веб страници во денешницата е не-компатибилноста со различните уреди (таблети, телефони, лаптопи) , па дури и паметни часовници. Дозволете да ви искреираме веб-страница која ќе изгледа одлично буквално на сите уреди, бидејќи не сакаме корисниците да си заминат од вашата веб страница поради не доволно голема прегледност или пак да не можат да се снајдат барајќи некоја услуга.

 

9. Колку е важен дизајнот?

Убедливо еден од најважните сегменти кај една веб страница е дизајнот. Да почнеме од вас, дали ќе имате исто мислење за една компанија кога ќе дојдете на нивната веб страница и таа изгледа ужасно, старомодно и е нефункционална или пак компанија која има одлична и модерна веб страница со прекрасен распоред, убави бои и целосно функционална? Дефинитивно нема да ги ставите тие 2 компании на исто скалило и доколку би морале да бирате, би ја избрале компанијата со подобра веб страница. Така функционира психологијата на најголемиот дел од интернет корисниците. Затоа не квалитетна веб страница може да биде убиец на вашиот бизнис.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Графички дизајн – Се што изработуваме

Se sto izrabotuvame - Graficki dizajn, Се што изработуваме - Графички дизајн

Нудиме чисти, јасни и уникатни дизајни за печатење или за дигитална употреба за вашиот бизнис. Без разлика дали сте заинтересирани за изработка на професионално лого, маркетинг брошури, каталози, визит картички, дизајн на цели книги, ние ккако професионални и квалификувани Графички Дизајнери сме тука да ја искреираме вашата визија.

Погледнете ја листата и детално разгледајте што се нудиме:

Што се изработуваме?

 • Логоа
 • Дизајн на пакување
 • Брошури
 • Каталози
 • Постери
 • Флаери
 • Банери
 • Ценовници
 • Визит карти
 • Дипломи, сертификати и пофалници
 • Дизајнирање на книги
 • Пликоа
 • Мокапи
 • Репарираме оштетени слики
 • Манипулација со слики од секаков карактер
 • Ретуширање на модели и модни детали

Детален опис за некои од набројаните услуги:


Лого дизајн

Најпрепознатливиот  дел од вашиот бизнис е вашето лого. Логото кое ќе го преставува вашиот бизнис треба да биде уникатно, и треба да изгледа соодветно за вашиот бренд. Во прашање се повеќе фактори. Боите, фонтовите, темата, графичките елементи… Сите тие сегменти треба да бидат совршено усогласени за вашето лого да изгледа прекрасно и професионално.

Не грижете се, нашиот тим е способен одлично да ги разбере вашите барања и да искреира лого кое ќе го оживее вашиот бренд. Погледнете повеќе: Лого дизајн

 

Дизајн на пакување

Дизајнот на вашиот производ е од енормна важност и навистина треба да ви биде важно дали изгледа луксузно и естетски привлечно или пак изгледа секојдневно и сиромашно. Сепак сите ние мораме да признаеме дека првичните одлуки ги носиме врз основа на надворешниот изглед на некој производ. Доколку производот изгледа модерно, тренди и луксузно, тогаш верувајте дека купувачите нема да можат да му одолеат. Контактирајте не и закажете дизајн за вашето пакување.

 

Дизајнирање на Флаери

Одсекогаш флаерите биле употребувани за промоција на одредени услуги или продукти. Всушност преставуваат еден вид на информативна алатка која може значително да ја зголеми продажбата на вашата компанија. За успешно да ја зголеми продажбата на вашата компанија, флаерите мораат да бидат модерни, и внимателно и суптилно да ги убеди потрошувачите за квалитетот на вашите продукти или услуги. Нарачајте флаери во Арт Дизајн Студио преку ќе го подобриме вашиот бренд и профитот на вашиот бизнис.

 

Дизајн на Е- Брошура

Електронските брошури се исти како и обичните брошури (хард-копи), единствената разлика е тоа што не се држат во рака, тие се електронски и може да се пристапи до нив преку компјутер или мобилен телефон. Тие најчесто се во ПДФ формат. Обичните брошури се составени од текст и слики и предноста им е тоа што потрошувачите можат кога и да посакаат да ги земат во рака и да прочитаат за вашата компанија и нејзините услуги. Е-брошурите содржат текст, слики но дополнително може да содржат аудио и видео записи, плус можете да ги испратите кај вашите клиенти во некоја друга земја или град, во секое време, поради тоа што се во дигитален формат.

Доколку барате иновативен начин за продажба на вашите услуги или производи, ова е одлична идеја за вас. Всушност ние можеме да ви помогнеме тука најдобро. Нарачајте електронска брошура и изненадете се од дизајнот кој ќе го искреираме за вас.

 

Printani i Digitalni dizajni za vasiot biznis, Принтани и Дигитални дизајни за вашиот бизнис

 

Дизајн на каталог

Кога имате огромна палета со производи за рекламирање и продажба, потребна ви е ефективна маркетинг алатка. На вас всушност ви е потребен каталог кој ќе биде преставник на вашиот бренд за вашата постоечка или потенцијална публика. Каталогот потребно е да изгледа атрактивно, модерно и луксузно за да остави одличен впечаток кај вашите потрошувачи. Ние ќе се погрижиме за овој дел. Нарачајте каталог кој нема да ги остави вашите потрошувачи рамнодушни.

Дизајн на постер 

Постерите се одличен начин за визуелно да ја пренесете вашата порака. Постерите од секогаш биле во тренд кога станува збор за офлајн маркетингот. Ова е одличен начин да ги запознаете потрошувачите со вашиот бренд и да ги натерате да ги разгледаат вашите услуги и продукти. Нашите графички дизајнери се способни да искреираат плакати и постери кои ќе го одвлечат вниманието на вашите потенцијални клиенти без разлика дали се работи за ширење на вашата порака, промоција на производи и услуги или пак за најавување на некој настан. Контактирајте не и закажете тука. Плакати и постери.

 

Дизајн на банер

Банерот може да биде во дигитална форма или пак можете да го испечатите, во зависност од вашите потреби. Дигиталните банери во принцип се употребуваат за рекламирање на вашиот бизнис на некоја веб страница, а печатените банери се употребуваат со иста цел но можете да ги поставите на сталак, да ги закачите на зид итн..Арт Дизајн Студио креира секаков вид на банери, без разлика дали се дигитални или печатени. Кликнете тука и нарачајте: Изработка на банери.

 

Дизајн на визит карти

Визит картите се употребувале од далечното минато па се до денес. Доколку вашите клиенти се задоволни од вашите услуги, тие сигурно ќе сакаат да земат визит картичка од вашата компанија. Не можеме да ви опишеме колку е битно дизајнот на визит картичката да ги остави вашите клиенти импресионирани. Дозволете ни да го направиме токму тоа. Дозволете ни да ви создадеме безвременски дизајн кој ќе остави неверојатен впечаток кај вашите клиенти.

 

Дизајнирање на книги

Кога сакате вашиот текст во дигитална форма да го преточите во книга, тогаш дефинитивно ќе ви биде потребна помош од професионални графички дизајнери. Потребно е да се обрне внимание на неколку сегменти. Изгледот на корицата на книгата е премногу битен. Корицата го создава првиот впечаток кај потенцијалните купувачи. Но не е само тоа. Типографијата и распореденоста на елементите низ целата книга исто така се многу битни детали и потребно е да изгледаат одлично, за читателот да нема никакви пречки додека ја чита вашата книга. Контактирајте не и дозволете ни да ја искреираме вашата книга од соништата.

 

Манипулација на слики

Манипулација на слики подразбира едитирање, корегирање па дури и целосно менување на одредена слика. Додавање на различна позадина, одстранување на личности, додавање на личности, одстранување на било каков предмет од слика, менување на глави на слика, додавање на коса, брада итн. Буквално се што можете да замислите, ние се способни да го искреираме за вас. Контактирајте не.

 

Репарирање на оштетени фотографии

Репарирањето на фотографии е процес каде што некоја оштетена фотографија треба да ја донесеме во состојба како никогаш да не била оштетена. Обично ваквите поправки се прават на стари фотографии кои се скенираат за да ги добиеме во дигитален формат, се поправаат/репарираат и потоа пак се печатат на фото хартија. Со овој процес, фотографијата ќе биде во состојба како никогаш да не била оштетена.

 

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн


Најдоброто за вашиот бизнис

Можеме да го подобриме вашиот бренд на безброј начини. Контактирајте не за да одлучиме што се од горе наведената листа е потребно за го оживееме вашиот бренд. Арт Дизајн Студио е секогаш тука за вас.

Израбоуваме 7 видови на логоа

Izrabotuvame 7 tipovi na logoa, Изработуваме 7 типови на логоа

Логоата се дел од секојдневниот живот. Ги гледате на вашиот фрижидер кога треба да направите појадок, на вашиот автомобил кога возите накај работа, на вашиот компјутер кога ќе седнете на вашата работна маса…

Кога е нешто толку широко употребувано и го гледате секојдневно, не обрнувате многу внимание. Но логоата (и нивниот дизајн) се всушност многу покомплексни отколку што повеќето луѓе разбираат.

Постојат седум видови на логоа. Секој вид има уникатни предности, па затоа вреди да одвоите време да размислите каков вид на лого ви е потребен пред да го нарачате вашиот дизајн. Вашиот дизајн можете да го нарачате тука: Графички дизајн. Сега ќе ги погледнете сите 7 видови на логоа за да можете да одлучите кое највеќе ќе ви одговара.

 

1. Амблеми

Амблемите се најстарата форма на лого, кои исто така се познати како печати. Луѓето ги користеле дури и од средниот век, ако не и порано.

Амблем е вид на лого кое вклучува текст во внатрешноста на симболот. Тоа е класичен изглед кој му дава на вашето лого традиционален квалитет. Затоа честопати ќе видите како ги користат училиштата и владините агенции. На овој начин зрачат со топлина и професионалност.

Амблемите често пати имаат повеќе детали, заразлика од другите видови на логоа. Меѓутоа ова не е правило. Логото на Харли Дејвидсон е многу едноставен концепт, со едноставен издолжен фонт.

Кога треба да изберете амблем?

 • Вашиот бренд треба да пренесе чувство на традиција, долговечност и професионалност.
 • Потребно ви е лого кое ќе зрачи со стабилност.

Кога треба да избегнете амблем?

 • Понекогаш големината на вашето лого ќе треба да се намали. Амблемите не изгледаат добро кога се со мала димензија и тешко можат да се прочитаат.

 

2. Логотипи

Исто така познат како “Wordmark” , логотип е вид на лого кое е изградено целосно од зборот или зборовите кои го сочинуваат името на компанијата. Во овој случај, главниот фокус е типографијата, очигледно. Ваквиот стил на лого силно го поврзува визуелниот идентитет на брендот со името на компанијата.

Поради ова, внимателно треба да се избере или создаде уникатен фонт. Формата, стилот и бојата на зборовите пренесуваат речиси исто толку значење колку што и самите зборови. Ова е уште поважно доколку името на вашата компанија е некој рандом збор, како и на многу компании во денешницата – Во оваа ситуација Google е најистакнат пример.

Логото на Google е влијателно, бидејќи фонтот е едноставен и елегантен – како и нивните производи, но е составено од многу бои. Различните бои претставуваат разновидност, разиграност, позитива и пријателски влијае кон корисниците. Во оваа ситуација боите одлично се вклопуваат со пристапот на Google. Google сака нивните производи да се користат глобално и да не ги заплашат новите корисници.

Кога треба да изберете логотип?

 • Вие сте нова компанија која сака своето има и својот бренд позитивно да го пласира меѓу потрошувачите.
 • Вашата компанија има кратко име кое нема да изгледа преголемо кога ќе го употребите како ваше официјално лого.
 • Логотипите помагаат да се зајакне врската помеѓу визуелната меморија и препознавањето на името на компанијата.

Кога треба да избегнете логотип?

 • Верувајте ни дека не сакате редовно да го менувате вашето лого. Фонтовите ги следат трендовите. Хелветика може да биде тренди овие денови, но за неколку години, вашето лого може да изгледа како да е креирано во 2000 година. Дури и Гугл и Кока Кола постојано ги менуваат своите логоа, и се во постојан тек со моменталните трендови.
 • Доколку името на вашата компанија е навистина долго.

 

3. Монограмски логоа

Монограмските логоа повеќе не се употребуваат само за крпи и пешкири. Важно е дали од иницијалите на името на вашата компанија може да се направи интересен збор, како што е “Minnesota Mining and Manufacturing”  (попознат како 3M). Речиси секогаш може да се направи интересна комбинација од иницијалите на некоја компанија. Само е потребно графичкиот дизајнер да биде креативен, сепак тоа е она што го работи најдобро. Доколку мислите дека од името на вашата компанија може да се направи монограмско лого, тогаш не размислувајте се воопшто.

Овој вид на лого го прави името на вашата компанија да се запамети полесно. Земето го HBO за пример. Сигурно името на овие телевизиски канали преферирате да ги изговарате HBO, наместо Home Box Office. Доколку сакате да постигнете ваков ефект кај вашите клиенти тогаш монограмско лого е идеално за вас.

Повторно, типографијата и фонтот се клучни кај овој вид. Многу познати брендови имаат ваков тип на лого (Луј Витон, Шанел, Гучи) и верувајте, веднаш ќе ги препознаете овие брендови одкако ќе ги видите нивните монограмски логоа.

Кога треба да изберете монограм?

 • Сакате да искреирате врска помеѓу вашето име и визуелниот идентитет на вашата компанија, но имате навистина долго име.
 • Вие сте во индустрија каде што користење на скратено име (иницијали) е вообичаен процес.

Кога треба да избегнете монограм?

 • Ти си нова компанија која сеуште не е многу позната на пазарот. Во овој случај сеуште можете да користите иницијали, но препорачливо е да го вклучите и вашето полно име во продолжение, се додека не стекнете одредена репутација.

 

4. Бренд лого

Ова е вид на лого во кое името на компанијата треба да е естетски искомбинирано со препознатлива слика/икона од вашата компанија. Сликата која ќе ја изберете за да биде во склоп со вашето лого, мора да биде икона/илустрација, за просечниот клиент кога ќе ја види да може да ја запамети и следниот пат да може лесно да го препознае вашиот бренд. Погледнете ги погоре ваквиот тип на логоа и искористете ги за пример според кој треба да се водите.

Размислете, логото на Старбакс најпрвин беше креирано како амблем, но сега е едноставен цртеж на сирена. За некој компании ваквиот тип на лого е предизвик и сакаат да бидат препознатливи на овој начин. Размислете внимателно дали овој вид на лого одговара на вашиот бренд и не двоумете да нарачате дизајн што ќе го подигне вашиот бренд на повисоко ниво.

Printani i Digitalni dizajni za vasiot biznis, Принтани и Дигитални дизајни за вашиот бизнис

Кога треба да изберете Бренд лого?

 • Ваквиот вид на лого е лесно впечатлив во очите на потрошувачите.
 • Сакате да создадете емоција на квалитетен бренд кој би бил лесно препознатлив и ќе го одсликува идентитетот на вашата компанија.

Кога може да избегнете Бренд лого?

 • Сакате да се изгледате како традиционална компанија со стандардно лого. Постои можност овој вид на лого несериозно да биде сватен од страна на потрошувачите, но ова не е правило.
 • Ваквиот тип на лого не одговара на било каква компанија.

 

5. Абстрактно лого

Овој тип на лого се користи кога сакате да искористите слика/фигура и не сакате да бидете ограничени околу неговото толкување. Можете да искреирате апстрактно лого кое ќе го натера корисникот да се размисли околу неговото значење. Ова може да биде тешка задача, бидејќи нема сите да го толкуваат логото на ист начин. Предноста со ваквиот тип на лого е тоа што ќе бидете уникатни.

Никој друг нема да има лого како вашето, а тоа е одлично бидејќи ќе бидете различни од сите останати. Земете го за пример логото на Најк: Тоа е брзо, динамично и дава чувство на движење и енергија. Не треба да го прочитате зборот Најк за да го препознаете брендот кој стои зад логото. И дури доколку не сте запознаени со брендот, одприлика веќе знаете дека логото зрачи со одредена динамика.

Кога треба да изберете апстрактно лого?

 • Потребно ви е модерно лого и сакате да искреирате одредена вибрација за вашиот бренд.
 • Сакате навистина уникатно лого.

Кога треба да избегнете апстрактно лого?

 • Уште немате искреирано идентитет за вашата компанија. Уште не знаете каква емоција сакате да им пренесете на вашите корисници.

 

6. Лого со маскота

Овој тип многу се разликува од другите типови на логоа и преставува илустрација на одредена личност (или, барем, антропоморфизиран карактер). Како човечки суштества, визуелно сме привлечени да гледаме друг човечки карактер (дури и ако е во прашање цртан лик). Логоата со маскота се многу флексибилни, бидејќи цртаните ликови употребени во логото можат да имаат различни изрази и репрезентации во зависност од контекстот. Ваквиот тип на логоа најчесто се користат кај спортските тимови, сервисни компании и брендови за храна, бидејќи на тој начин се зближуваат со потенцијалните поддржувачи и потрошувачи.

Кога треба да изберете лого со маскота?

 • Сакате вашиот бренд да им се допадне на семејните групи.
 • Вашиот бренд ќе биде забавен, пријателски и позитивно настроен.
 • Сакате флексибилно лого кое може да расте заедно со вашата компанија и да се користи на различни начини.

Кога треба да избегнете лого со маскота?

 • Вашето лого може да биде премногу пријателски настроено. Пријателски до тој степен што со тек на време ќе почне да емитира вибрација на несериозност.

 

7. Комбинирани логоа

Не морате да изберете само еден тип на лого. Можете да направите комбинација од повеќе типови (комбинација од горенаведените типови). Можете да искомбинирате лого со маскота и монограм во кое ќе вградите и сегменти од апстрактно лого. Размислете за логото на компанијата Dove – компанијата користи бренд лого (гулаб) во комбинација со текст со прекрасен фонт (Dove). Сите производи на Dove го носат ова лого.

Дали комбинираното лого е вистинскиот избор за вашиот бренд? Доколку сакате вашето лого да содржи некоја слика или икона, но чуствувате дека сакате да имате и вметнат текст со некоја кратка фраза, тогаш одговорот е ДА! Доколку сакате флексибилно лого кое може да се прилагоди во различни ситуации, повторно одговорот е да. Ние мислиме дека комбинираните логоа се одлична опција за новите брендови.

Кога треба да изберете комбинирани логоа?

  • Сакате да направите комбинација од повеќе типови.
  • Сакате лого кое може да се прилагоди на потребите за вашиот бизнис.

Кога треба да избегнете комбинирани логоа?

  • Вашиот бренд се базира на едноставност. Комбинираните логоа понекогаш можат да бидат повеќе сложени за употреба (за имплементирање на логото на визит карти, веб страница, каталози итн…)

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

Имате потреба од Графички дизајн?

Нарачувањето на логото е еден од најзабавните делови за отпочнување на бизнис. Ослободете ја вашата креативност и кажете ни ја вашата желба. Нашиот тим потполно ќе ги разбере вашите потреби и ќе му даде живот на вашиот бренд! Нарачајте лого дизајн тука

 

 

Зашто нашите веб страници вредат толку многу?

Veb dizajn - Veb stranici koi vredat mnogu, Веб дизајн - Веб страници кои вредат многу

Водењето бизнис може да биде навистина скапа инвестиција.

Секаде каде што ќе погледнете некој бара пари од вас – уште една месечна претплата за најновиот софтвер, маркетинг конференција за која умиравте да отидете или пак за еднодневна работилница која што едноставно не смеевте да ја пропуштите. Сите овие трошоци константно се зголемуваат.

Па, како можете да го оправдате трошењето 500-1500€ на сосема нова веб страница?

Колку наплаќаме?

Вистина е, ние наплаќаме малку повеќе од некои други компании кога станува збор за дизајнирање на вашата веб-страница. Ќе бидам искрен; не треба да платите 1000 € + за нова веб-страница. Постојат компании кои ќе бидат пресреќни за 300 € да ви изработат веб страница. Па зошто би платиле повеќе? Тоа е добро прашање. Прашање на кое се надевам дека добро ќе ви одговорам на овој пост.

Зборувавме со многу сопственици на бизниси кои “се обидоа да заштедат пари” со креирање на евтина веб-страница. Многу малку разбираат дека за неполна година ќе им треба нов веб сајт бидејќи постоечкиот нема да им донесе никаква продажба на услугите кои ги нудат.

Погледнете го мејлот кој го добивме пред некој ден.

 • “Имаме веб страница која ни ја изработи компанијата ********. Не е доволно брза како што ветија дека ќе биде, дизајнот не ни се допаѓа воопшто и што е најбитно скоро па и не добиваме никакви повици преку неа, не остваруваме никаква продажба… Дали можете да ни помогнете? “

Оваа е само една од сличните пораки кои ги добиваме барем неколку пати месечно, и тоа докажува едно…

Не се изградени сите веб страници на ист начин.

Постојат огромен број на потенцијални замки кога се креира веб страница, безброј погрешни насоки, затоа верувајте дека ви е многу битно да изберете квалитетна компанија. Постојат многу разлики помеѓу добра веб-страница и лоша веб-страница, и ако не ја ангажирате вистинската компанија, можеби ќе завршите со губење на пари наместо да направите многу повеќе.

Квалитетен наспроти неквалитетен веб-сајт

Под површината, постојат многу клучни разлики помеѓу добра наспроти лоша веб-страница. Вашата цел треба да биде да ги избегнете лошите квалитети по секоја цена.

Неквалитетни веб-страници;

 • Премногу време е потребно да се вчита веб страницата
 • Конфузна навигација
 • Визуелно не привлечна веб страница
 • Клучните информации кои ви се потребни е тешко да се пронајдат
 • Текстовите не се доволно јасни
 • Веб страницата е не респонзивна на мобилни уреди
 • Не можете да ја пронајдете на веб пребарувачи како: Гугл, Бинг итн…
 • Листата продолжува …

Добри веб-страници;

 • Брзо се вчитува
 • Естетски привлечна – Во тек со најновите трендови
 • Јасна навигација
 • Ги содржи сите потребни политики
 • Сите клучни информации се лесно достапни
 • Дизајнирана специјално за мобилни уреди
 • Видлива и лесно достапна на веб пребарувачите
 • Листата продолжува

Цената на “евтин” веб-сајт може да изгледа попривлечно за да започнете, додека не сфатите дека не ви носи никакви клиенти. Тогаш ќе треба да потрошите повеќе време и повеќе пари за редизајнирање на вашиот веб-сајт.

 

Зошто нашите веб страници вредат повеќе?

Со текот на годините сфатив дека нашите ПРОЦЕСИ ја прават најголемата разлика. Времето и фокусот што ги вложуваме при креирањето на вашата веб страница е она што ќе ја направи успешна.

Подолу ги разложив сите клучни моменти за да разберете зашто Art Design Studio е поинаква компанија од останатите и зашто можеме да понудиме квалитет што ретко кој може да го понуди.

 

Ние вложуваме време за да ги разбереме вашите потреби

Пред да започнеме со дизајнирање на вашата веб-страница сакаме целосно да го разбереме вашиот бизнис и потребите на вашите клиенти. Ние се запознаваме со вашите индустрии, конкуренти и каде се наоѓате моментално на пазарот. Тоа ни овозможува да изградиме веб-сајт кој навистина може да “разговара” со вашите клиенти за да изградите доверба со нив.

Без да вложиме време за целосно да го разбереме вашиот бизнис, како можеме да се осигуриме дека вашиот нов веб-сајт е прилагоден на вашата компанија и потребите на вашите клиенти?

Секојдневно се среќаваме со веб-страници со лоши перформанси и никогаш не успеваат да ја вратат вложената инвестиција, бидејќи го прескокнуваат овој прв чекор. Тие брзаат за директно да започнат со фазата на дизајнирање без прво да го извршат истражувањето.

 

Ќе ве советуваме по патот кој го одите

По фазата истражување, започнуваме да го креираме вашиот веб-сајт со вашата крајна цел на ум – без разлика дали е тоа зголемување на продажбата, собирање е-мејл адреси или рекламирање на брендот. Ние креираме веб-страници кои го прават она што вам ви е потребно. И за да успееме во тоа, ќе бидеме максимално искрени со вас во целиот процес.

Почнуваме со креирање или пак употребување на вашата постоечка бизнис фраза која ќе биде лесно воочлива на почетната страница. Фраза која ќе може да го долови она што вие го работите и правите најдобро.

Ќе бидеме искрени и ќе ви кажеме кога мислиме дека нешто нема да функционира, врз основа на нашето долгогодишно искуство околу градење на веб-страници кои конверитраат посети во заработка. На крајот одлуката е ваша, но сметаме дека нашите клиенти го ценат нашиот искрен став и заедничките напори кои ги во вложуваме за постигнување на нивните цели.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

Ние исто така постојано ќе ве советуваме како да добиете најмногу од вашиот сајт. Веб-страницата не треба да ја чувате под стаклено ѕвоно! Треба да расте органски. Затоа сме ние тука, за да ве советуваме и да креираме “СЕО подготвена” веб страница.

Исто така ќе имате многу прашања во текот на целиот процес и ќе сакате некој да ве советува. Еве некои вообичаени прашања кои ни ги поставуваат секојдневно.

 • Како можам да соберам пораки на мојата веб-страница?
 • Треба ли да ангажирам експерт за да ми ги прегледа и корегира сите текстови?
 • Како можам да гарантирам дека онлајн сообраќајот до мојот веб сајт нема да се намали кога ќе ја лансираме новата веб страница?
 • Дали ми е потребно интегриран онлајн чат на мојата веб страница?
 • Треба ли да ангажираме професионален фотограф за да ја исполниме нашата тимска страница

 

Како што реков претходно, додека трае процесот на изработка ние практично сме ви партнери. Па затоа ние сме тука за да го извадиме максимумот од секоја дадена ситуација. Некои веб-дизајнери бледо ќе ја”искреираат” вашата веб-страница. Значи најверојатно земаат нејасна идеја и ја претворат во ваша онлајн брошура. И тоа е тоа, они се убедени дека завршиле со нивната работа.

Ова може да биде поевтина опција, но ќе бидете заглавени со веб-страница која не изгледа добро и најверојатно никогаш нема да ви ја врати вложената инвестиција. Нашата помош и совети им овозможи на нашите претходни клиенти да видат драматично зголемување на сообраќајот и приходите.

Пофални зборови од компанијата Kinetic Group – “Сообраќајот ни се зголеми за 566%

Го сменивме нашиот веб-сајт пред 6 месеци и прејдовме на WordPress платформа. Ги ангажиравме Арт Дизајн Студио. Соработката помина безпрекорно…Се што ветија, исполнија. За 6 месеци нашиот сообраќај е зголемен за 566%, со што сум презадоволен

Пред 6 месеци бевме 184. место на Google. Сега нашиот веб-сајт е рангиран на 5-то место на првата страница на Google. До денес имаме објавено 140 постови, 96% од нив се на првата страница на Google.

~ Kinetic Group ~

 

Секоја веб-страница што ја креираме всушност ја градиме од 0

Верувале или не, многу веб “дизајнери” всушност не дизајнираат ништо. Тие користат претходно изработени темплејти или теми за да го креираат вашиот веб-сајт. Тие едноставно ќе купат готова тема од Themeforest за околу 30 евра и потоа ќе ја инсталираат на WordPress.

Ова не е воопшто лоша алтернатива доколку го правите тоа сами, но ако плаќате веб-дизајнер а тие употребуваат готови темплејти и теми, што всушност добивате за парите кои ги имате вложено?

Лично, никогаш не ми се допаѓале готови темплејти и теми, бидејќи тие сами по себе се многу рестриктивни. Плус носат непотребен товар со себе, товар кој ја успорува веб страница.

Ние ги градиме сите наши веб-сајтови сосема од нула. Секој наш клиент добива уникатен веб-сајт кој е специјално дизајниран за нивниот бизнис. Нивната веб страница е прилагодена на начин кој директно зборува со целната публика.

 

Вашата нова веб страница ќе продава за вас.

Вашата веб страница има зададена задача. Супер е кога веб страницата изгледа одлично, но нејзина задача е да генерира продажби. Ние ќе ја дизајнираме вашата веб-страница со посебна намена. Намената на вашата веб страница како што спомнавме претходно, е да генерира клиенти. Наша работа е да ги поттикнеме клиентите преку вашата веб страница да купат одредена услуга или во најмала рака да ве исконтактираат за повеќе детали.

Ова е најдобар начин да се претворат повеќе од вашите посетители во пребарувања и продажба.

Други веб-дизајнери можеби немаат време да изградат веб-страница фокусирана на генерирање продажби. Тие може целосно да го прескокнат овој чекор и најверојатно ќе пропуштите продажби.

 

Ќе ве поддржиме

Ние сме секогаш тука за да ви помогнеме доколку заглавите. Дури и по изградбата на веб страницата ние ќе бидеме тука за вас и би биле пресреќни да ви помогнеме со одредени проблеми кои ги имате.

Може да направите грешка или случајно да избришете нешто на вашата веб-страница. Но, не грижете се. Слободно можете да ни пратите е-мејл или пак да ни се јавите, секогаш сме тука за да ви помогнеме.

Доколку сакате редовна поддршка од нас, тогаш исто така можеме да креираме и месечен пакет за поддршка врз основа на вашите барања.

За жал, некои компании не работат на овој начин. Најверојатно нема да ве обучат како да ја менаџирате веб страницата и ќе се обидат да ви наплаќаат огромни суми за секоја мала промена. Особено ако сте платиле само мал износ при креирање на веб-страницата. Тие имаат тенденција да продаваат многу евтини веб-страници без никаква обука за користење на самиот веб-сајт за подоцна константно да ви земаат пари за правење на посакуваните промени.

Има шанси да заглавите со веб-страница која нема да можете да ја ажурирате и нема да има постојана поддршка.

 

Ве учиме како да ја користите вашата веб-страница

Доколку вашата веб-страница биде успешна, ќе треба да имате целосен пристап за додавање, уредување и бришење на податоци во било кој момент. Откако ќе ја изградиме вашата нова веб-страница, ќе ве научиме како сами да менувате/додавате податоци. Ќе имате целосен пристап до контролната табла на вашиот веб-сајт, така што ќе можете да направите ажурирања секогаш кога ќе имате потреба.

Други компании за веб дизајн не ви даваат пристап до вашиот веб-сајт. Тие може да претпочитаат да ја задржат целосната контрола врз вашата страница и да ви наплаќаат да направите одредени  промени. Ова го гледам постојано, а во некои случаи тоа може да чини стотици фунти за да направат мали промени. Дури на крајот и доколку ви даде пристап вие нема да знаете како да го користите веб-сајтот.

 

Ние ви ги даваме најдобрите алатки за работа

Ние ви ги обезбедуваме сите најдобри плагини за да го направиме вашиот веб-сајт совршен за вашите бизнис потреби.

Вашата веб-страница ќе биде целосно опремена со сите најдобри функции како што се: интерактивна галерија на слики, одлична видео галерија, софтвер за лесно уредување и управување, можности за споделување на социјалните медиуми и многу повеќе. Ги купуваме сите релевантни плагини и ги сетираме, за вие да не морате да се мачите.

Некои други компании ќе ви го дадат минимумот. Тие ќе ви инсталираат бесплатни плагини кои доаѓаат со ограничена функционалност. Овие плагини може да ја забават вашата веб-страница и да предизвикаат проблеми подоцна во функционирањето на веб-сајтот.

 

Ние го креираме вашиот сајт да биде подготвен и оптимизиран за на веб пребарувачи

Доколку сакате да бидете онлајн, веб страницата мора квалитетно да се оптимизира (SEO) ,а ние ќе треба да бидеме многу внималтени при имплементирање на новите трендови и алгоритми кои ги бараат веб пребарувачите.

Пред да се најавите на Google за резултатите од пребарувањето, тие ќе сакаат да видат дека вашиот веб-сајт одговара на одредени критериуми. Пред да се појавите на Гугл ќе треба да имате исполнето листа на критериуми за да бидете согласни со нивните стандарди.

Некои други агенции нема да ги разгледаат барањата на пребарувачот при изградбата на вашата веб-страница, а со тоа дефинитивно не би се рангирале меѓу првите резултати на Гугл.

 

Ние константно ви го покажуваме напредокот додека ја креираме вашата веб страна

Во текот на креирање на вашата веб страница, ние ви испраќаме редовни извештаи за постојано да бидете во тек со креирањето на веб-сајтот.

Некои компании ќе ве известат само еднаш или двапати во текот на целиот процес, (обично мора да ги “молите” за да ви дадат увид во она што го сработиле). Ова може да го отежне следењето на процесот, а да не зборуваме доколку не ви се допадне нешто откако ќе го завршат проектот, тогаш речиси е невозможно да ги убедите да ги направат корекциите кои ги сакате.

 

Да резимираме за крај

Сигурен сум дека откако го прочитавте овој пост разбирате зашто ги наплаќаме цените кои ги напомнавме погоре. Досега имаме докажано дека процесите кои ги употребуваме за креирање на веб страница функционираат одлично! Ваков тип на веб страница можеби чини повеќе од некои компании, но затоа успехот е речиси загарантиран.

Без разлика во која индустрија сте, ние ќе треба да поминеме низ истите чекори за да креираме веб-страница што работи за вас, а не против вас. За повеќе детали околу веб страниците кои ги нудиме погледнете на следниот линк: Одберете веб-сајт

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

БЕСПЛАТНО

Со секое нарачување на нова Веб Страница нудиме БЕСПЛАТЕН хостинг план и домен. Промоцијата трае до крајот на јануари 2021 година.