Што е Веб Дизајн?

Doznajte kakva veb stranica vi e potrebna, Дознајте каква веб страница ви е потребна

Во денешно време веб страниците не се луксуз туку се потреба која не смеете да си дозволите да ја пропуштите доколку водите бизнис или пак имате компанија. На годишно ниво на Гугл се пребарува 1.2 трилиони пати, тоа се 1.2 трилиони пропуштени шанси за вас, секако доколку немате веб страница…Замислете само колку корисници кои ги бараат услугите кои вие ги нудите ги пропуштате бидејќи немате веб страница…Со добра веб страница која изгледа модерно и би била одлично оптимизирана тогаш огромен дел од овие корисници ќе ви бидат на дофат. Не чекајте и нарачајте веб страница која можеби ќе ве чини 400-1000 €, но разберете дека тоа е инвестиција која ќе ви се врати повеќекратно и ќе ви го промени бизнисот засекогаш.

 

Што е Веб Дизајн?

Дизајнот е процес на собирање на креативни и иновативни идеи кои на естетски начин се имплементираат, водени од одредени принципи и за одредена цел. Веб-дизајнот е сличен процес само во оваа ситуација тоа се прави на малку подруг начин. Со креирање на електронска веб страница се презентираат одредени содржини со цел да бидат достапни за нашите целни клиенти. Секој што сака да пристапи до одредена веб страница потребни му се интернет конекција и веб пребарувач.

Има стотици начини за креирање на веб страница. Може да се направи со помош на кодирање, (HTML , CSS, JavaScript, Python, MySQL…), или пак со помош на готови платформи, како што се (WordPress, Joomla, Drupal, Wix, Magento…). Не секој е способен да искодира веб страница, но затоа полесен процес е да се користистат платформи како погоре набројаните. Убедливно најдобра и најпопуларна од сите е WordPress, бидејќи нуди можност за креирање на огромен број различни типови на веб страници и има едноставен CMS (content management system) систем за менаџирање.

За креирање на веб страница, потребно е да се има неколку работи во предвид. Каков домен ќе се користи (www.primer.mk) и каков хостинг (Сервер / локација каде што ќе биде сместена веб страницата). Потоа треба да се избере платформа. Ние целосно ја препорачуваме “Wordpress”

 

Елементи на веб дизајн

Веб дизајнот е составен од слични клучни визуелни елементи како и обичниот дизајн:

Распоред

Ова е начин на кој се поставени визуелните елементи, рекламите текстовите и содржината на веб страницата. Во интернет-светот, клучна цел е да им се овозможи на корисниците лесно да ги пронајдат податоците и содржината кои им се потребни. Ова значи дека кога се креира веб страница треба навистина да се ставите од страната на корисникот, за да видите дали лесно би се снашле во распоредот кој сте го искреирале.

Боја

Изборот на бои зависи од вашата цел и целните клиенти. Тоа би можело да биде едноставен црно-бел дизајн, или дизајн кој е составен од повеќе бои. Кога избирате бои треба да бидат пријателски исперцепирани од страна на корисниците, да се усогласат со вашиот бренд и да корисите веб-безбедни бои.

Графика

Во графика спаѓаат логоа, фотографии, икони, видеа и се што го подобрува визуелниот идентитет на една веб страница. За да биде пријатно исперцепирана од страна на корисниците, графиката треба да се вметне соодветно. Треба да биде усогласена со боите и содржините на веб страницата, но притоа треба да внимавате да не ја затрупате веб страницата бидејќи нема да изгледа во ред и ќе се вчитува бавно.

Фотографиите кои се внесуваат треба претходно да бидат оптимизирани и не треба да бидат поголеми од 100kb, доколку сакаме веб страницата да се вчитува брзо.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

Фонтови

Употребата на разновидни фонтови може да го подобри дизајнот на веб страницата. Повеќето веб прелистувачи можат да читаат само одреден број на фонтови, познати како “веб-безбедни фонтови”. На “Google Fonts” можат да се пронајдат сите фонтови кои се прифатени од страна на сите веб прелистувачи, меѓу кои има навистина супер фонтови кои се бесплатни и се дозволени за користење. Кликнете за фонтовите тука

Содржина

Содржината и дизајнот можат да функционираат во совршена симбиоза за да ја подобрат пораката која треба да се пренесе преку веб страницата. Текстовите треба секогаш да бидат релевантни и корисни за читателот, за да бидат разбрани одлично. Содржините треба да бидат добро оптимизирани за да можат корисниците лесно да ги пронајдат при пребарување. Содржината треба да исполнува одредени критериуми. Треба да биде одредена должина, треба да содржи одреден број на клучни зборови итн…

Навигација

Архитектурата, менијата и другите алатки за навигација во веб дизајнот треба да бидат креирани согласно со тоа како корисниците пребаруваат и прелистуваат на веб страниците. Целта е на корисниците да им се олесни целиот процес на користење и пребарување и да можат секогаш лесно да ја пронајдат содржината или услугата која ја бараат.

 

Креирање на пријателски интерфејс за корисниците

Веб страницата треба да изгледа привлечно и модерно, но секогаш треба да се размисли како тоа ќе влијае на корисниците. Секој тип на бизнис си има своја тематика која треба да се долови преку дизајнот на веб страницата.

 

Мултимедија

Релевантните видео и аудио содржини во дизајнот можат да им помогнат на корисниците полесно и побрзо да ги разберат информациите. На овој начин корисниците можат да се задржат повеќе време на веб страницата.

 

SEO оптимизација

Веб страницата треба да биде квалитетно SEO оптимизирана за на повеќе веб пребарувачи, како што се: Google, Bing, Yandex итн… На овој начин може да се зголеми бројот на посети на веб страницата. SEO оптимизација е комплексен процес кој опфаќа огромен број на чекори. Затоа е најпаметно доколку ви е потребна веб страница, а немате никакво знаење во таа област,  да ангажирате професионална компанија која навистина знае како да искреира веб страница која ќе ја зголеми вашата продажба.

 

Технологија

Напредокот во технологијата им дава на дизајнерите можност за да додадат анимации, и да изградат интерактивен дизајн кој е интересен за користење, динамичен и професионален.

 

Интерактивен дизајн

Зголемување на активното учество на корисниците, додавајќи полиња за коментирање и креирање на квизови преку кои може да се дознае мислењето на корисниците за одредена тема. Можете да ги конвертирате посетителите во клиенти преку меил форми и преку е-весници.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Арт Дизајн Студио е компанија која може да го подигне вашиот бизнис на наредно ниво. Креираме веб страници кои имаат неверојатен изглед, одлична брзина, респонзивни се на сите уреди, и се одлично SEO оптимизирани. Контактирајте не и нарачајте веб страница која ќе ви го промени животот.

Модерно МЕНИ за вашиот локал

Naracajte moderni menija za vasiot lokal, Нарачајте модерни менија за вашиот локал

Уникатен и модерен дизајн на менијата со исхрана и со пијалоци се одличен начин да го задржите вниманието на вашите клиенти.

Ресторани, пабови и други слични типови на локали се одлично место за луѓето да го поминуваат своето време со семејството и пријателите. Уникатен дизајн на менијата за исхрана и за пијалоци се одличен начин да го задржите вниманието на потрошувачите.

Една од главните компоненти на локалите се менијата. Добриот или лошиот дизајн на мени ќе го остави првиот впечаток кај клиентите, а сите знаеме дека првиот впечаток е навистина важен. Затоа треба да се потрудиме да имаме впечатлив дизајн кој ќе го задржи вниманието на клиентите и ќе зрачи со ексклузивност, префинетост и сериозност. Со помош на креативен дизајн локалот може да примами повеќе клиенти во блиска иднина.

Треба да се обрне внимание на повеќе детали при креирањето на менито. Дизајнот треба да биде уникатен и да биде составен од убаво искомпонирани бои и правилна распореденост на елементи. Освен тоа, дизајнот треба да биде во согласност со тематиката на локалот.

Еве неколку совети за создавање на уникатен дизајн на менија


1. Запознајте
ја вашата конкуренција

Пред да се одлучите да искреирате дизајн за вашето мени, запознајте се со конкуренцијата околу вас и со сето она што тие го нудат. Треба да ги споредите нивните менија и да дознаете кои уникатни карактеристики тие ги имаат. Главната цел е да се создаде дизајн кој ќе изгледа различно од оној на вашите конкуренти.

Немојте да се обидувате да ги имитирате дизајните на менијата на вашите конкуренти. Ова ќе остави лош впечаток кај посетителите кои можеби тоа ќе го приметат.

 

2. Ставете го вашето лого смело на врвот

Логото на вашиот ресторан мора да се појави веднаш на врвот на вашето мени. Идеално би било да биде позиционирано на средина или во горниот лев ќош. Логото е симбол кој визуелно ја претставува сериозноста на вашиот локал. Професионално лого кое е модерно зборува позитивно за вашиот бизнис и услугите на вашиот локал, а визуелно не привлечно лого посетителите можат да го поистоветат со сиромашен дизајн и може сериозно да му наштети на вашиот бизнис. Затоа е навистина важно да имате привлечно и модерно лого кое ќе го зграпчи вниманието на посетителите.

Доколку ви е потребен дизајн на лого кој ќе остане запаметен од страна на посетителите, контактирајте не тука: Лого дизајн)

 

3. Искреирајте импресивен распоред

Откако добро ги запознавте вашите конкуренти, сега е време да направите подобар дизајн на мени од нивното. Секако тоа не би можеле сами и би ви било потребно помош од страна на графички дизајнер околу техничкиот дел, но корисно е да ги знаете сите овие информации кога се работи за ваква клучна работа бидејќи не се сите дизајнери квалитетни, па можеби ќе треба малку поконктретно и подетално да им објасните што всушност ви е потребно.

Изгледот на менито треба јасно да им каже на клиентите за услугите и специјалитетите кои ги нуди ресторанот. Дизајнот може да биде едноставен, но доколку е се на право место и изгледа привлечно тогаш ќе се изненадите од реакциите на вашите потрошувачи.

 

4. Внимателно избирајте бои и фонтови

Голем дел од успехот на дизајнот на вашето мени зависи од тоа кои бои и фонтови ќе ги употребите. Овие два елементи треба да ја одразуваат главната тема на вашиот локал. На пример, ресторан со мексикански теми обично има живописни бои како што се виолетова, црвена и зелена боја. Значи, користете бои кои ја дефинираат тематиката на вашиот локал.

Слично на тоа, фонтовите исто така ја рефлектираат типот на услугата што ја нудите. Спортски бар може да има фонт кој одразува лабава средина. Значи, грижете се за вашите бои и фонтови, а тоа ќе им се допадне на вашите клиенти.

Ако водите локал со специфична тематика, тогаш користете бои кои се веќе имплементирани во вашиот бренд, лого, идентитет. Кога луѓето ќе влезат во вашиот локал и ќе погледнат во менито, веднаш да можат да се поврзат со темата.

 

5. Поделете ги менијата во уредни секции

Треба да напоменеме дека прехранбените производи треба да бидат претставени на пријателски, јасен и топол начин. Ова значи дека клиентот веднаш треба да знае каде се наоѓа делот за главно јадење, делот за салати, за чорби итн…Доколку клиентот има потешкотии да го пронајде она што му е важно во менито, тогаш доста големи се шансите следен пат да не се врати повторно.  Користете секции, задебелени наслови и граници за да ги нагласите вашите специјалитети и услуги. Можете да употребувате и трикови… Побарајте од графичкиот дизајнер кој ќе ви ги изработува менијата да стави ѕвездички до некои јадења, како препорака од готвачот.

Printani i Digitalni dizajni za vasiot biznis, Принтани и Дигитални дизајни за вашиот бизнис

Не заборавајте, доколку ви е потребна помош, совет или пак имате некое конкретно прашање, секогаш сме тука за вас.

Избегнувајте додавање на повеќе од две колони во менијата. Со додавање на повеќе колони, менито може да ви изгледа како мини-весник. Не додавајте премногу слики во позадина, бидејќи ќе го затрупаат ограничениот простор и ќе ги направат менијата тешки за читање.

 

6. Обрнете внимание на описите

Напишете убаво срочен пасус кој го објаснува јадењето. Можете дури и да елаборирате кога ги опишувате главните карактеристики и вкусот на одредено јадење. Дајте му етничко име доколку јадењето го има. На пример, опишете го вашето пилешко месо како пилешко прелиено со прекрасен прелив од зачинети домати. Ваков тип на опис носи возбудлива помисла во умот на клиентите.

Можете дури и да додадете некои детали за потеклото на јадењето и локалната историја. Но, имајте во предвид дека описот не смее да биде предолг. Само настојувајте да ја зголемите љубопитноста на вашите клиенти за јадењата кои ги нудите.

 

7. Направете ги главните јадења и услуги видливи

Дизајнот на вашето мени треба да ги потенцира вашите главни јадења и услуги на посебен начин. Ова е вашиот сопствен начин да ги промовирате вашите најпродавани јадења. Најдобар начин да ги убедите луѓето за да го посетат вашиот ресторан е преку промоција на јадењата и услугите кои ги нудите.

Потенцирајте ги вашите најбарани и најпродавани јадења во менито во посебен дел, кој ќе биде лесно читлив. Секоја категорија од вашето мени треба да има потенцирани производи, така што клиентите ќе можат веднаш да ги забележат.

 

8. Употребувајте симболи

Досега се покажа дека употребата на симболи како графички додаток е добра идеа кога станува збор за привлекување на вниманието на посетителите. Доколку симболите паметно се употребуваат, можат да ја зголемат естетската вредност на менијата. На пример, можете да оцените некое јадење од менито според квалитет и популарност со користење на ѕвездички. можете да користите симболи за да им помогнете на клиентите да разберат дали некое јадење е вегетеријанско или не е.  Ова е креативен и интересен начин да се дизајнира мени.

 

9. Не ги потенцирајте цените

Избегнувајте да ги потенцирате цените на јадењето. Целта на менито е да се истакне она што вие го нудите, а не по која цена. Не пишувајте дека јадењата се евтини. Би било добро доколку го намалите фонтот на цените на производите. Цените во менито треба да бидат или иста големина со описот или пак уште помали.

 

10. Користете квалитетни слики

Менијата треба да бидат составени исклучиво од квалитетни и избрани слики. Посетителите креираат мислење за производот врз основа на сликите кои ќе ги употребите. Ангажирајте професионален фотограф и напрајте ексклузивни слики од вашите јадења. Не превзимајте слики од туѓи јадења на интернет, ваквите слики се клише и верувајте не креираат добра слика кај посетителите, поготово доколку посетителите ги препознаат сликите кои ги имате преземено од интернет.

Менијата треба да имаат различни слики. Зголемете и потенцирајте ги најдобрите слики. Можете да ги распоредите сликите по секции за да изгледаат уште подобро. Најдобро би било секое јадење да има свој опис и своја сликичка, а на тој начин посетителите би виделе што нарачуваат.

 

11. Разбијте монотонија

Немојте да го направите вашето мени монотоно. Не сакате клиентот да биде рамнодушен од она што го гледа. Запаметете, квалитетниот дизајн ПРОДАВА. На пример, доколку имате три едноставни колони, тоа не е естетски привлечно. Пресечете ги колоните на половина или пак направете разигран распоред на елементите. Потенцирајте одредени секции преку различни бои, форми, слики итн… Вметнете цртани фигури, симболи кои ќе изгледаат убаво и ќе им помогнат на клиентите да се снајдат подобро. Користете различни бои, различна големина на фонтотови итн…

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

 

Овие совети сигурно ќе ви помогнат за да искреирате импресивен дизајн на мени кој загарантирано ќе ви ја зголеми продажбата. Доколку се грижите околку пронаоѓање на графички дизајнери кои знаат да наплаќаат премногу, а и не можете да бидете сигурни во нивниот квалитет, не очајувајте, тука сме ние. Арт Дизајн Студио ќе се погрижи за вашите потреби и ќе ги искреира вашите идеи онака како што ги имате замислено.

Функцијата на дигиталните маркетери

Digitalen marketer, analiza, alatki i implementacija na strategii, Дигитален маркетер, анализа и имплементации на стратегии

Оваа улога подразбира да се распространи одреден бренд надвор во дигиталниот простор на начин на кој би се зголемила продажбата на компанијата која се рекламира.

Доколку сте аналитични, го разбирате бизнисот како функционира и имате навистина голема желба за понатамошно учење, тогаш најверојатно треба да прочитате повеќе околу Дигиталниот Маркетинг. Можеби ова е совршената работа за вас. Но пред да се впуштите во оваа област, можеби прво треба да ги слушнеме што имаат да кажат оние кои веќе се на оваа работна позиција.

 

Што точно работи еден Дигитален маркетинг менаџер?

Дигитален маркетинг менаџер е одговорен за развој, имплементација и управување со маркетинг кампањи кои промовираат одредена компанија и нејзините производи или услуги. Дигиталниот маркетер игра голема улога во подобрувањето на свеста на брендот во дигиталниот простор, како и носење на клиенти на веб страницата на компанијата, креирање на продажни инки итн…

Efektivna strategija - Digitalen Marketing, Ефективна стратегија - Дигитален Маркетинг

Дигиталниот маркетинг менаџер, исто така ги идентификува и оценува новите дигитални технологии и користи алатки за мерење на сообраќајот на веб страниците за подобро оптимизирање на маркетинг кампањите кои ги креира, развива е-меил маркетинг стратегии, маркетинг на социјални медиуми, рекламирање со банери и рекламирање на резултати на пребарување.

“Ова лице е одговорно за носење на релевантни клиенти со цел да се подобри довербата на брендот, за на крајот да резултира со купување.

 

Кои вештини се потребни?

Потребни се огромни лидерски вештини. “Оваа работа бара да знаете како да влијаете на другите и да носите позитивни резултати преку соработка со клиенти”, вели Сандра Ранд, директор на маркетинг одделот на OrionCKB, “Мора да бидете способни константно да бидете во соработка со вашите колеги и да бидете во постојан контакт со сите нивоа на организацијата во која работите за понатамошна изработка на квалитетна стратегија која ќе донесе поголем профит на истата.

Исто така е навистина важно да поседувате квалитетни вештини за пишување, да знаете ефикасно да ја пренесете пораката на вашиот бренд и да знаете квалитетно да ги читате анализите од алатките кои ги користите.

Прилагодливоста на постојаното менување на дигиталниот простор и способноста да се размислува како потрошувач се исто така од суштинско значење за оваа позиција. Дигиталниот маркетер не треба да се плаши да испробува нови стратегии, тактики…Тој треба константно да тестира и да ги користи шансите кои му се пружаат.

 

Што ми е потребно за да бидам во предност на оваа позиција?

Никогаш не треба да бидете целосно задоволени и не треба да се заситите од моментално постигнатиот успех. Никогаш не треба да престанете да го тестирате начинот на размислување на целната публика бидејќи голем дел од работата на дигиталните маркетери е постојано тестирање на стратегиите кои ги спроведуваат.

 

Каков тип на образование ми е потребно за Дигитален Маркетинг?

Не постои правило за тоа колку човек треба да биде образован пред да навлезе во одредена област. Истиот успех може да го достигне човек кој има завршено факултет или пак дополнителни курсеви, како и човек кој има голема волја и сето тоа го има совладано на интернет.

Не разбирајте ме погрешно, навистина би било убаво кога би имале диплома во оваа област, но тоа не е правило дека морате да успеете. Убаво би било кога би имале диплома која можете да ја покажете на некоја од социјалните мрежи на кои се рекламирате или пак на вашата веб страница. Тоа е доказ за вашето знаење и веднаш дава друг впечаток за вас.

 

Да резимираме

Дигиталниот маркетинг е многу просперитетна професија преку која можете навистина многу да заработите. Секако тоа не е толку едноставно, треба да се посветите премногу, да ги проучите сите моментално најдобри алатки, трендови, стратегии, тактики, трикови, платформи итн…Подолу можете да ги погледнете четворицата најдобри маркетери на денешницата од кои можете многу да научите за дигиталниот маркетинг.

 

  1. Tai Lopez
  2. Dan Henry
  3. Nicolas Kusmich
  4. Neil Patel

 

Како да замените глава во Фотошоп

Naucete kako da smenite glava vo Fotosop, Научете како да смените глава во Фотошоп

Менување на глава во Фотошоп е релативно лесна задача која повеќето од луѓето не би имале проблем да ја реализираат кога би ги имале точните чекори кои треба да ги направат. Се што треба да направите е да го исечете објектот од друга слика и да го монтирате на сликата која ја имате одбрано. Но не е до толку едноставно :).

Морате да го погодите тонот на кожата, осветлувањето околу вас и позицијата на главата која ја монтирате. Во овој видео туторијал од PiXimperfect се објаснува кои чекори треба да ги направите и кои алатки да ги употребите. Доколку го следите туторијалот внимателно, ви ветуваме дека нема да имате никаков проблем со реализирање на овој проект.

Погледнете го видео туторијалот и следете ги чекорите внимателно.

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

7 причини зашто треба да го изберете WordPress

Wordpress za vasata veb stranica, Вордпресс за вашата веб страница

Зашто да го изберете WordPress за вашата веб страница?

Дали некогаш сте размислувале да започнете бизнис, но сте се двоумеле бидејќи сте немале веб страница? Или пак се случило да пропуштите клиенти бидејќи вашиот бизнис сеуште немал веб-сајт?

Доколку не сте човек кој е технолошки подготвен или пак немате доволно знаење во областа на веб дизајнот, најверојатно би било најдобро изградбата на вашата веб страница да им ја препуштите на реномирани компании како нашата.

Сепак таа веб страница е огледало на вашиот бизнис и треба да го преставува вашиот бизнис 24/7 во најдобро светло. Во овој случај WordPress платформата е дефинитивно најдоброто решение за вас.

Оваа платформа е навистина лесна за користење и одржување на веб страници. Вордпрес преставува навистина лесен CMS (Content management system) систем за менаџирање на податоци кој навистина не бил никаков проблем да го совладате за понатамошно менаџирање со вашата веб страница.

Веб-страница во оваа технолошка доба е речиси задолжителна доколку сакате да го достигнете целниот пазар, па затоа не размислувајте се и зачекорете напред кон вашите клиенти.

 

Што всушност преставува WordPress?

WordPress е систем за управување со содржини (CMS), што значи дека е дизајниран да ви помогне да ги организирате и објавувате содржините на вашиот веб-сајт.

Навистина е лесно да направите веб страница во Вордпрес на која ќе можете да го поставите вашето бизнис лого, да поставите по некоја слика и да објавувате статии кои реално нема да изгледаат модерно и задоволувачки. Дали мислите дека ваква веб страница е доволна за да ги импресионирате целните клиенти со вашите услуги? Одговорот на ова прашање е НЕ. Дефинитивно ваква веб страница нема да ги задоволи очекувањата на вашите клиенти.

Што се смета за содржина? Сè што се појавува на вашиот веб-сајт, од заглавјето со вашето лого, вашите контакт податоци, вашите блог постови и видео туторијали. Се што се наоѓа на вашиот веб-сајт е содржина.

 

WordPress.com наспроти WordPress.org

Бидејќи ќе ги сретнете и двете платформи на интернет: WordPress.org нуди бесплатен CMS за кој зборувавме претходно, а WordPress.com нуди бесплатна платформа за поврзување со WordPress-CMS за некомерцијални блогови кои не можат да се костумизираат со плагини и соптствени теми. Доколку водите бизнис, WordPress.com не е препорачлива солуција.

 

7 Причини зашто да го изберете WordPress за вашата веб страница

Би било полесно кога би размислиле дека вашата веб страница е место со потполно празни полици. Вие преку WordPress CMS – от ги полните и распоредувате вашите производи и услуги на полиците во вашиот простор. Ги распоредувате логички за клиентите да можат да се снајдат и веднаш да ги пронајдат услугите и продуктите кои им се потребни во моментот. Затоа WordPress можете да го сватите како навистина лесен CMS за управување на вашата веб страница кој е стабилен и никогаш нема да ве разочара.

 

1. WordPress е бесплатен.

Ова е одлична вест за сите оние кои раководат со мали или пак средни бизниси. WordPress сам по себе нема да ве чини ништо, но ќе треба да платите за веб хостинг и за домен. Веб хостинг е просторот кој го изнајмувате за вашата веб страница а домен е името на вашата веб страница (www.primer.mk).

Исто така дополнителен трошок може да преставува изнајмување на квалитетна агенција за изработка на веб страници, бидејќи навистина е важно да имате веб страница која ќе изгледа модерно, ќе биде брза и ќе ги задоволува потребите на вашите целни клиенти.

 

2. WordPress е лесен за употреба.

WordPress се гордее со нивната инсталација која трае неколку минути и со своите водичи кои ве водат низ целиот процес. Да се создаде WordPress страница не е комплексен процес. Веб страница која ќе ги содржи вашите податоци, по некоја слика, видео итн…Но доколку имате потреба од веб страница која ќе изгледа модерно, ќе биде респонзивна на сите уреди, ќе има одредена функционалност која ви е потребна и ќе биде со одлична брзина тогаш дефинитивно ќе ви биде потребна компанија која специјализирано се бави со Веб дизајн.

Доколку ви е потребна изработка на веб страница, контактирајте не на следниот линк.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

4. Со WordPress до уникатен веб-сајт

 

WordPress нуди огромни можности при креирање на веб страници. Секогаш постои можност да направите нешто уникатно по што би се разликувале од конкуренцијата која ве опкружува. Доколку не знаете како да изработувате веб страници на оваа платформа, тогаш смислете идеја која би била уникатна.

Потоа најдете компанија која би ја претворила вашата идеја во готова веб страница. Верувајте ни, квалитетна веб страница за вашиот бизнис е навистина исплатлива инвестиција која ќе ви донесе резултати за навистина кратко време.

Треба да земете во предвид некои детали пред да започнете со креирање на веб страница. Какви услуги планирате да нудите? Како сакате да изгледа веб страницата? Како сакате да биде оптимизирана? За различни типови на веб страници секогаш постои различен пристап, погрижете се тоа да го знае компанијата која ќе ви ја креира веб страницата.

 

6. WordPress ја разбира безбедноста на веб страниците сериозно.

WordPress се грижи секогаш вашата веб страница да ја има најновата верзија што е од клучно значење за заштита од хакери, конкуренција итн… Некои ажурирања на софтверот на WordPress се автоматски, за да се спречат безбедносните пропусти навреме.

Можете да изберете дали сакате ажурирањата да се вршат автоматски или пак вие да одлучувате кога да се ажурира софтверот.

 

7. WordPress функционира одлично со сите други платформи и софтвери

Дури и најдобрите веб страници мораат да бидат интегрирани и да комуницираат со други платформи, софтвери и мрежи за да можат да направат продажба.

Најпрвин треба да знаете дека WordPress има одлично дефинирана структура која е погодна за “читање” од страна на “Google crawlers” за подоцна да бидете подобро рангирани на Гугл. Сепак за да бидете квалитетно рангирани ви треба SEO стратегија. Но и доколку не креирате никакви стратегии, Вордпрес сам по себе не е лош по ова прашање.

Што се однесува околу продавање на производи, Вордпрес ви го овозможува ова преку неколку плагини од кои убедливно најдобар е WooCommerce. Плагинот сам по себе е навистина едноставен, но во Македонија сетирањето е малку посложено. Овој плагин се поврзува со PayPal и на тој начин вие ги добивате парите од продадените производи.

Како што знаеме во Македонија сега за сега немаме PayPal па единствен начин да се подигнат парите од продадените производи е доколку го поврземе плагинот со некоја од Македонските банки (Комерцијална банка, Стопанска банка, НЛБ банка итн…), но затоа ни е потребно да имаме регистрирана фирма. Овој процес не е лесен како што звучи, потребно е поголемо знаење при сетирање на начините за плаќање.

 

WordPress е вистинскиот избор за вашата веб страница

Доколку сакате веб-страница која ќе изгледа професионално, ќе генерира одлични резултати и нуди лесен начин за нејзино одржување, WordPress.org речиси секогаш ќе биде вашиот фаворит.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Како да одстраните АКНИ во Фотошоп

Kako da odstranite akni vo Fotosop, Како да одстраните акни во Фотошоп

Акни и несовршености на кожата може лесно да се отстранат со помош на Фотошоп. Алатките “Spot healing brush” и “Healing brush tools”  ви овозможуваат да ја постигнете оваа задача.

Секој кој поминал низ пубертет знае дека акните можат  навистина да ве издвојат на некоја фотографија. Не дозволувајте тие мини несовршености да ја нарушат вашата самодоверба. Во овој туторијал PHILEARN ќе ви покаже како да се ослободите од акните и црвенилата на вашето лице преку Фотошоп. Клучот за отстранување на акните е да се подели процесот во два чекори; Првиот чекор е да се ослободите од црвенило, а вториот чекор е да се одстранат останатите дамки.

Да не должиме многу, погледнете го овој туторијал кој ви помага да научите како чекор по чекор да ги отстраните акните или несовршеностите на вашата кожа со помош на Фотошоп.

 

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

Како да стилизирате / додадете коса во Фотошоп

Naucete kako da dodadete/rekreirate kosa vo Fotosop, Научете како да додадете/рекреирате коса во Фотошоп

Косата има премногу детали и природни варијации па затоа може да биде еден од најголемите предизвици за стилизирање и рекреирање во Photoshop. Всушност целиот процес би можел да биде навистина едноставен доколку ги одберете вистинските алатки и ги направите вистинските чекори.

Во овој одличен туторијал од “Photoshop Training Channel”, објаснети се неколку навистина едноставни техники кои ќе ви помогнат да додадете, пополните па дури и да рекреирате нова реалистична коса за неколку минути.

Пред да започнете со процесот на додавање на нова коса, важно е прво да го одредите обликот на косата кој сакате да го постигнете. Во примерот на сликата, за да додадеме сосема нова коса, сакаме добро дефинирани рабови и чист и природен изглед. Во поголем дел од случаевите за селектирање на косата можеме да ги употребиме алатките “Magic Wand и Lasso Tool” но постојат и покомплексни проекти за кои мораме да ја употребиме алатката “Pen Tool”.

Во оваа ситуација нема да ја користиме алатката Pen Tool, но доколку сакате да ја совладате оваа алатка проверете го овој туторијал од PHILEARN Master the Pen Tool.

 

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

Како да замените позадина во Фотошоп

Kako da zamenite pozadina od slika so Fotosop, Како да замените позадина од слика со Фотошоп

Сигурно безброј пати ви се случило одредена слика од вас да ви се допаѓа, но позадината е ужасна па не можете да ја искористите сликата…Не грижете се, имаме решение за вас. Со оваа техника во Фотошоп, можете да ја одстраните позадината од вашата слика и да додадете нешто што ви се допаѓа…

Овој процес е составен од неколку чекори, најпрвин треба да го исечете објектот кој сакате да го зачувате/изолирате. Овој чекор се работи со алатката “Magic Wand” но, доколку проектот е покомплексен, тогаш ја препорачуваме алатката “Pen Tool” Доколку се немате запознаено со алатката “Pen Tool” погледнете го овој туторијал.

 

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

Како да одстраните објект од слика со Фотошоп

Kako da odstranite objekt od slika so Fotosop, Како да одстраните објект од слика со Фотошоп

Иако може изгледа како магија, способноста да се отстрани објект во Фотошоп не е трик – тоа е вештина што секој ентузијаст може да ја научи. Во ова видео, PHILEARN ги издвојува алатките и техниките потребни за чистење на позадините и помагање на субјектите да се издвојат.

Можеби ќе биде потребно да научите повеќе околу алатките: Healing Brush Tool, Clone Stamp Tool, Patch Tool, Pen Tool бидејќи околу одстранувањето на објект од позадина највеќе се употребуваат овие алатки. Може буквално се да се одстрани,  згради, автомобили, луѓе, дрвја, сенки, рефлексии итн…

Доколку имате потреба од ваква услуга но немате време, нерви или пак ги немате потребните софтвери за работа, нашиот тим од искусни графички дизајнери може секогаш да ви излезе во пресрет.

Во оваа видео можете да ги видите чекорите за како да одстраните било што од фотографија на Фотошоп.

 

Како да сетирате и употребувате “Wacom” таблет за цртање

Graficki tablet za fotografi i graficki dizajneri, Графички таблет за фотографи и графички дизајнери
  • Таблет за цртање Wacom е тип на влезен уред за компјутер кој е исклучително корисен за сите фотографи и графички дизајнери. Додека најчестиот начин за употребување на компјутер е со глушец и тастатура, ова не е секогаш најкорисно. Уредувањето или ретуширање на фотографии кај графичките дизајнери со глувчето може да одземе многу време.

Многу е поприродно за сите уметници, фотографи или пак графички дизајнери да користат пенкало или четка за креирање, ретуширање и корегирање на своите фотографии. Таблетите за цртање на Wacom ви го овозможуваат токму ова.

 

Бренд

Wacom е многу познат бренд кој ги произведува овие графички таблети ултра сензитивни на допир. Постојат и други поевтини брендови на пазарот но, повеќето фотографи и дизајнери ќе се одлучат за брендот Wacom.

 

Екран

Некои од професионалните и скапи модели на Wacom таблетите всушност се монитори со екран на допир. Ова им овозможува на фотографите уште поголема флексибилност, бидејќи така можат да видат што точно уредуваат или корегираат.

 

Мулти-допир

Додека сите современи лап-топи имаат мулти-допир, оваа опција е уште подобра на Wacom таблетот. Мулти-допирот го олеснува зумирањето на фотографиите и понатамошните опции и задачи се значително олеснети.

 

Сигурен

Една од најдобрите причини за купување Wacom таблет е затоа што тие се екстремно сигурни. Овие таблети работат многу добро и вистински професионалци можат да се потпрат на нив.

 

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

12 начини како да зголемите сообраќај на вашата веб-страница

Imajte sovremena veb stranica, Имајте современа веб страница

Не е доволно само да поседувате веб страница. Треба да развиете квалитетна стратегија која ќе ви донесе поголем сообраќај кон вашиот веб-сајт, а сите знаеме поголем сообраќај што значи…Поголем број на потенцијални клиенти.  Дали знаете дека вашата веб-страница е вашиот најдобар работник кој работи 24/7 и го преставува вашиот бизнис во најдобро можно светло?

Зошто сакате поголем сообраќај на вашата веб страница? Постојат многу причини… Сакате да го рекламирате вашиот бренд?  повеќе клиенти?  да ја зголемите онлајн продажбата?  да се создаде лојална база на клиенти? ДА! Сите овие работи му се потребни на вашиот бизнис доколку сакате да го подигнете на повисоко ниво.

Вашата веб-страница е место каде што луѓето доаѓаат со цел да добијат одредени информации за услугите и производите што ги нудите, и важно е да добијат концизни и релевантни информации. Што да направите доколку имате нова веб-страница но, немате доволно посети? Во оваа статија разговараме за 10 совети кои ќе ви помогнат да го зголемите сообраќајот на вашата веб страница.

 

1. Креирајте “ON PAGE SEO”

Вашиот веб-сајт не може да преживее без оптимизација во оваа дигитална ера. Тоа повеќе не е опција. Треба да ангажирате навистина квалитетна компанија која ќе може да ви помогне да се оптимизира вашата веб-страница преку разни стратегии за органско рангирање. Тука спаѓа оптимизација на содржината на страната, иновативни мета описи, креирање на сајт мапа на страната и многу други додатни трикови.

Парите кои сте ги вложиле во компанијата за подобрување рангот на Гугл, верувајте ќе ви се вратат за кратко време, во форма на нови клиенти, посети на страната итн….  Пред се, Гугл сака оптимизирани веб-страници. На овој начин им помагате на Гугл роботите да ја прочитаат вашата страна и да ја рангираат повисоко на страната со резултати. Доколку се одлучите дека ви е потребна помош околу понатамошна оптимизација на вашата веб страница, контактирајте не.

 

2. Користете современи почетни страници

Корисниците сакаат содржината што ја бараат да ја најдат лесно и притоа се да биде концизно и разблирливо. Потребно е да имате одделни страници за секоја ваша услуга. Овие одделни страници ќе им помогнат на корисниците да добијат релевантни информации токму за она што го бараат. Освен тоа, одделните страници зачително го зголемуваат бројот на конверзии и ги подобруваат платените кампањи доколку ја рекламирате вашата веб страница.

 

3. Градете природни беклинкови:

Градењето на природните линкови е многу важно за подобрување на рангот на вашиот сајт. Сепак, важно е да се напомене дека овие линкови треба да доаѓаат од квалитетни извори, а не од ниско-квалитетни сајтови. Гугл е премногу напреден и верувајте дека не можете да го преварите.

Гугл користи неверојатно напредни алгоритми и веднаш ќе знае доколку некој проба лажно да го рангира својот веб-сајт со помош на некваалитетни беклинкови. Совет од мене, НИКОГАШ ама баш НИКОГАШ не пробувајте да ги заобиколите правилата на Гугл…Ќе ве дознае и ќе го пенализира вашиот сајт, а со тоа ќе го повреди рангот и рејтингот на вашата веб страница. Проверете ја довербата на веб страната пред да се решите да ја линкувате со вашата. Погледнете ја оваа бесплатна алатка за проверка на веб страници. Check Moz

 

4. Маркетинг содржина, видеа и инфографици

Повеќето од корисниците бараат соодветни информации, а доколку ги имате информациите што ги бараат, половина битка веќе ви е добиена. Создавањето и дистрибуцијата на содржини се многу важни за сообраќајот на веб-страницата. Осигурајте се дека содржината е оригинална, исполнета со заразни наслови и богата содржина.

Во 2020та година, видеата и инфографиците се најдобра тактика на која што би требало да се потпрете. Тие се популарни и корисниците ги сакаат. Направете повеќе релевантни видеа и инфографици за да генерирате поголем сообраќај кон вашиот веб-сајт.

 

5. Отворен блог

Отворениот блог е стратегија со која дозволувате креаторите на различни содржини да ги објавуваат нивните содржини на вашата веб-страница. Тоа е начин да се допре до широката маса на луѓе преку споделување на содржината. Исто така, испраќа јасна порака до корисниците дека и вие ги споделувате релевантните интереси околу работите во кои тие се засегнати.

Навистина е многу важно тука да поставите одредени критериуми и правила. Одредете теми за кои сакате да се пишува, Одобрувајте ги содржините кои се споделуваат (пред да ги одобрите вие ќе оцените дали се поврзани околу темата и дали се напишани на начин кој одговара на критериумите и правилата кои ги имате поставено.)

Исто така, можете и вие да пишувате и објавувате содржини на разни високо квалитетни веб-страници со огромен сообраќај. Ќе добиете беклинк од нив кој значително ќе го зголеми сообраќајот кон вашата веб-страница.

Sekakvi tipovi na Veb Stranici, Секакви типови на Веб Страници

6. Таргетирајте клучни реченици наместо зборови

Клучните зборови не се лоши, но тие не носат огромен сообраќај кон вашиот веб-сајт, бидејќи тие не успеваат да се рангираат високо на веб пребарувачите. Пробајте да таргетирате клучни реченици за одредени услуги или производи и  ќе се уверите дека ќе ви донесат поголем сообраќај кон вашиот веб-сајт, рангирајќи се повисоко на Гугл.

Однесувањето на купувачите и алгоритмите постојано се менуваат, бидете во тек и пробувајте секогаш да сте усогласени со трендот кој доаѓа.

 

7. Поголем сообраќај преку рекламирање

Ако не успеете органски да добиете поголем сообраќај на вашата веб страница, можете да се обидете и со платени реклами. Предност на платеното рекламирање е тоа што добивате инстант и гарантиран висок ранг на Гугл за одредена област или одреден клучен збор. Можете да се рекламирате на Гугл “Pay-Per-Click” со тоа што би платиле само доколку некој кликне на вашата реклама. Оваа метода може да ви донесе подеднакво сообраќај како и органското рангирање (SEO).

 

8. Маркетинг на социјални медиуми

Не смеете да го игнорирате маркетингот на социјалните медиуми кога сте во дигитална ера. Социјалните мрежи, вклучувајќи ги Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn и други, се најдобри начини да се создаде препознатливост на брендот кај луѓето. Вие не треба само да бидете присутни на социјалните мрежи, туку треба и да ги споделувате содржините од вашата веб страница, да ги споделувате постојано вашите производи и услуги.

Предноста кај социјалните мрежи е тоа што можете да бидете во комуникација со вашите клиенти, а верувајте тоа ја прави продажбата полесна.

 

9. Внатрешни линкови

Како и надворешните беклинкови, исто така треба да обрнете внимание и на внатрешните линкови. Секогаш кога пишувате оригинални содржини, обидете се да пронајдете можности да вметнете линк до некоја ваша претходна статија, услуга, производ итн, и верувајте дека ќе ви се подобри сообраќајот на вашата веб страница.

 

10. Имајте респонзивна веб страница

Доколку вашата веб-страница не е респонзивна, бидете сигурни дека скоро и невозможно е во денешницата да ја рангирате високо на Гугл. Респонзивен веб-сајт е веб страница која функционира и изгледа одлично на уреди како што се: Десктоп компјутери, мобилни телефони, таблети итн…Се повеќе и повеќе корисници користат паметни телефони за да пребараат одредени информации и услуги. Затоа треба да бидете сигурни дека вашата веб страница функционира и изгледа одлично на овие уреди.

 

11. Имајте брза веб страница

Запомнете, вашиот конкурент има веб-страница која се вчитува екстремно брзо. За да ги одржите вашите корисници лојални кон вас, осигурајте се дека вашата веб-страница се вчитува што е можно побрзо. Оптималното време е 2 –  3 секунди. Проверете го времето на вчитување на вашата веб страница со оваа алатка, и доколку резултатите не се добри, пробајте да ги примените советите кои ви ги дава алатката.

Кликнете на алатката за проверка на брзина. GT Metrix speed test

 

12 . Комуницирајте со вашите посетители:

Корисниците би сакале да се во директна комуникација со вас и да ги решавате нивните прашања и дилеми. Всушност, доколку го сторите тоа, веројатно ќе се одлучат за купување на некоја ваша услуга или пак продукт. Без разлика дали ќе комуницирате со нив преку вашата веб страница, блог или пак профил на некоја социјална мрежа, корисниците сакаат да чуствуваат дека им обрнувате внимание.

 

Заклучок

Внимателно креирана дигитална маркетинг стратегија може да го зголеми сообраќајот на вашата веб-страница значително. Интернетот е за размена на информации и ако го правите тоа на убаво осмислен начин, автентично и со квалитетни статии, услуги, производи, сигурно ќе изградите поголема репутација за вашиот бизнис.

Naracajte veb stranica, Нарачајте веб страница

Доколку имате потреба од услуги во областа на Веб дизајн, графички дизајн, мултимедија и дигитален маркетинг, контактирајте не веднаш и зајакнете ја репутацијата, продажбата и профитот на вашиот бизнис.

McDonald’s лого – Како е создадено

Istorijat i sozdavanje na logoto na McDonald's, Историјат и создавање на логото на Мекдоналдс

Логото на Мекдоналдс помина низ многу промени во текот на својата историја. Логото беше само едноставна скица на готвач во црно бела варијанта во 1940 година. Сега е трансформирано во едно од најпрепознатливите логоа во светот.

Мекдоналдс е врвен глобален бренд и постојано е рангиран високо заедно со некои од најпопуларните светски синџири за брза исхрана, со неколку франшизи кои успешно работат во речиси секоја земја, секако освен во нашата 🙂 . Логото на Мекдоналс претставува синоним за љубовта на Америка кон хамбургерите, помфритот и сладоледите.

Приказната за сегашниот дизајн на логото на Мекдоналдс е навистина интересна и со многу истражување околу историјатот на создавањето на логото, денес ви ја претставуваме оваа статија каде што ќе ги видите сите претходни верзии..

 

Намигнување на дебелиот готвач

Мекдоналдс е создадено од браќата Ричард и Морис Мекдоналдс во Сан Бернардина, Калифорнија во 1940 година. Во тоа време, скара и хамбургери биле единствените специјалитети на Мекдоналдс.

 

Во релативно краток временски период од осум години, тие ја совладале уметноста за служење на вкусни деликатеси за кратко време. Тие успешно го популаризираат нивниот “Speeder Service System”

 

Познатите Златни лакови

Во 1952 година, браќата МекДоналдс го ангажирале дизјанерот Џорџ Декстер, за да се вклучат во дизајнот на логото два огромни златни (жолти) лакови од двете страни на зградата. Кога се гледа од агол, овие жолти лакови/сводови личат на буквата “М”. Сепак, овие “златни лакови” конечно беа додадени во корпоративното лого на Мекдоналдс кога Реј Кроч ја купи компанијата во 1961 година.

Џим Шиндлер, шеф на одделот на инжинери во “Мекдоналдс”, ја додаде линијата која се протега низ лаковите во логото “М”, во обид да го симболизира покривот на продавницата. Ова е одкако Мекдоналдс го доби своето ново лого “Златен Арх”.

 

Измени во “Златните лакови”

До 70-тите, “Златните лакови” станаа препознатливи и помогнаа на компанијата да стане еден од најбараните и најпознатите брендови. Од тогаш па се до 2010 година дизајнот на логото  беше подложен на неколку редизајнирања.

Помеѓу 1975 и 2006 година, популарниот дизајн на логото беше врамен со цврст црвен правоаголник, а помеѓу 1992 и 2009 година “Златните лакови” добија посветла боја. Во меѓувреме во овој период се појави и верзија на “Златните Арки” со сенка, која исто така беше дел од брендот на компанијата одреден период.

 

Верзија на логото ‘I’m Lovin’ It’

Популарната девиза на Мекдоналдс ‘I’m Lovin’ It’  настапи по рекламната кампања на Мекдоналдс, создадена од Heye & Partner GmbH во 2003 година и се покажа феноменална во Германија, Велика Британија, Австралија и САД.

Оваа рекламна кампања беше толку многу успешна што направи корпорацијата “Мекдоналдс” да ги прегрне “Златните лакови” заедно со девизата ‘I’m Lovin’ It’  како свое официјално корпоративно лого. Оттогаш, логото на компанијата стана една од најпознатите иконите во историјата на сите логоа на Мекдоналдс.

Со ваков моќен лого дизајн, McDonald’s сигурно ќе го одбележи својот понатамошен раст многу наредни децении. Доколку барате дизајн на лого кој ќе ја направи вашата компанија да остане запаметена, контактирајте не тука.

 

Еве некои главни карактеристики на едно лого кое ќе им помогне на бизнисите на повеќе начини

 

1. Се работи за едноставен дизајн

Клучна карактеристика на светските лого дизајни е едноставноста. Земете го за пример логото на Мекдоналдс. Компанијата ги елиминираше сите непотребни елементи во дизајнот на логото во текот на годините. Логото беше гломазен црно-бел дизајн на почетокот на создавањето на компанијата, но постепено се усовршуваше. Дури и трите арки беа малку невкусно пренатрупани, а сега се поедноставени со едноставен жолт лак.

Printani i Digitalni dizajni za vasiot biznis, Принтани и Дигитални дизајни за вашиот бизнис

Значи, осигурајте се дека дизајнот на вашето лого нема непотребно и нерамномерно распоредено линии, форми, бои и букви. Логото на Nike е уште еден инспиративен и едноставен дизајн.

 

2. Употреба на една или две бои

Повеќето моќни логоа на пазарот содржат само една до две бои. Целта на боите во логото е да ги поттикне правилните чувства на гледачите, кои ни се целни клиенти. Овие чувства потоа се трансформираат во порака на компанијата. Затоа, проверете го вашето лого од колку бои е составено и дали ги исполнува критериумите кои ги набројавме во оваа статија. На овој начин, вашата порака ќе биде јасна на гледачите.

 

3. Употребување на еден фонт

Друга важна карактеристика на едно препознатливо лого е тоа што е направено од еден тип на фонт. На пример, Мекдоналдс користи еден тип на фонт во нивното лого. Тоа го прави логото препознатливо и пријатно. Запомнете дека треба да изберете фонт во зависност од карактерот на компанијата.

Фонтот sans-serif  треба да се користи кога компанијата сака да искреира пријателски и неформален имиџ. А “serif” фонтот треба да се употребува кога сликата на брендот треба да биде професионална и формална за одредена работа или услуга. На пример, логото на адвокатска фирма може да биде креирано со “serif” фонтови за да ја изрази формалната  средина компанијата.

 

4. Пренесете порака

Познатите логоа јасно пренесуваат одредена порака. Кога луѓето го гледаат таквото лого, веднаш се привлечени од страна на неговиот дизајн. Ова значи дека ја добиле пораката. На логото “Nike” дизајнот емитира порака дека компанијата прави неверојатни чевли за спортистите. Лаковите на логото на Мекдоналд емитираат порака дека компанијата прави квалитетна брза храна.

Искусен Графички Дизајнер вметнува квалитетни фонтови и одбрани бои за да достави одредена бренд порака. Прво запознајте ја вашата порака, потоа изберете вистински начин како да го изградите брендот преку вашето лого.

Ова се клучните фактори кои треба да ги запазите кога го дизајнирате вашето лого. Осигурајте се дека логото е уникатно. Искреирајте инспиративен дизајн за да осигурате траен впечаток кај гледачите.

 

Лого за вашиот бизнис

Доколку ви е потребен незаборавен Лого дизајн за вашиот бизнис, Арт Дизајн Студио е вистинската компанија за вас. Ќе добиете неколку креативни лого концепти за прифатлива цена. Контактирајте не.

Izrabotuvame se vo oblasta na Graficki dizajn, Изработуваме се во областа на Графички Дизајн

БЕСПЛАТНО

Со секое нарачување на нова Веб Страница нудиме БЕСПЛАТЕН хостинг план и домен. Промоцијата трае до крајот на јануари 2021 година.